Pörssitiedote

Fortum sopimukseen Nyaganin voimalaitoksen pääurakoitsijan kanssa Venäjällä

01 marraskuu 2013, 08:00

FORTUM OYJ PÖRSSITIEDOTE 1.11.2013 klo 08.00 EET

Fortum ja sen laitosurakoitsija E4 Group ovat päässeet sopimukseen Nyaganin voimalaitoksen rakentamiseen liittyneistä vaatimuksista ja muista avoimista asioista. Samalla on sovittu osapuolten välisten saatavien ja velvoitteiden kuittaamisesta. Sopimuksella on 1,7 miljardin ruplan (noin 38 miljoonan euron) positiivinen vaikutus Fortumin Russia-divisioonan vertailukelpoiseen liikevoittoon vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä.

Fortumin Njaganin-kaupunkiin, Länsi-Siperiaan, valmistuva lauhdevoimalaitos on suurin yksittäinen hanke yhtiön mittavassa investointiohjelmassa Venäjällä. Maakaasua polttoaineenaan käyttävässä voimalaitoksessa on valmistuttuaan kolme 418 megawatin yksikköä. Ensimmäinen näistä, Nyagan 1, otettiin kaupalliseen käyttöön 1.4.2013 ja on yksi energiatehokkaimmista laitosyksiköistä Venäjällä. Toisessa yksikössä, Nyagan 2:ssa tehdään parhaillaan viimeisiä testauksia ja yksikkö arvioidaan saatavan kaupalliseen käyttöön kuluvan vuoden 2013 loppuun mennessä. Kolmannen yksikön,  Nyagan 3:n,  arvioidaan valmistuvan vuoden 2014 loppuun mennessä.

Fortum Oyj
Helena Aatinen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:
Markus Rauramo, talousjohtaja, Fortum Oyj, Puh. 010 452 1909

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com

Fortum
 
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.
 
Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.