Lehdistötiedote

Fortum myy osuutensa Riihimäen Kaukolämpö Oy:ssä

05 marraskuu 2013, 14:00

LEHDISTÖTIEDOTE 5.11.2013

Fortum myy 50 prosentin omistusosuutensa Riihimäen Kaukolämpö Oy:ssä  Riihimäen kaupungille (40 prosenttia) ja Riihimäen Kaukolämpö Oy:lle (10 prosenttia). Fortum on omistanut yhtiön tähän asti puoliksi Riihimäen kaupungin kanssa. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Riihimäen kaupunginvaltuuston myönteistä päätöstä.

Fortumille kauppa on osa yhtiön lokakuussa 2012 aloittamaa tehostamisohjelmaa. Lämpöliiketoiminnassaan Fortum keskittyy sähkön ja lämmön yhteistuotantoon sekä kaukolämmön jakeluun ja myyntiin suuremmissa keskuksissa ja yksiköissä. Kauppa odotetaan saatettavan päätökseen vuoden loppuun mennessä. Kaupalla on Fortumille vähäinen tulosvaikutus ja myyntivoitto kirjataan Heat-divisioonan vuoden 2013 viimeisen neljänneksen tulokseen. Kokonaiskauppahinta on 11 miljoonaa euroa.

Riihimäen Kaukolämpö Oy toimii Riihimäen talousalueella toimittaen asiakkailleen kaukolämpöä ja maakaasua. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli noin 11 miljoonaa euroa ja kaukolämmön myynti noin 190 GWh. Kaukolämmön perusenergian hankinta perustuu ensisijaisesti paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin sopimuksiin.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jouni Haikarainen, johtaja, Fortum, Heat-divisioona, Suomi, puh. 040 709 5690


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi