Lehdistötiedote

Fortumin tuntihinnoitellulla sähkösopimuksella jopa satojen eurojen säästöt lämmityskuluihin

10 lokakuu 2013, 13:07

LEHDISTÖTIEDOTE 10.10.2013

Fortum on ensimmäisenä sähköyhtiönä Suomessa tuonut markkinoille ratkaisun, jolla sähkö- ja öljylämmitystä voidaan ohjata sähkön tuntihinnan mukaan. Fortum Fiksu -ohjausyksikkö valitsee automaattisesti öljyn ja sähkön hintatietojen perusteella ne vuorokauden tunnit, joilla lämmittäminen sähkövastuksilla on lämmitysöljyä edullisempaa. Energiamuodon vaihto tapahtuu täysin automaattisesti. Palvelua koekäyttäneissä taloissa säästöt ovat olleet jopa 15-20 prosenttia.

"Sähkön hinta vaihtelee vuorokauden eri tunteina paljonkin. Edullisimmillaan hinta on aamuyön tunteina, mutta edullisia tunteja voi olla vaikka keskellä päivää. Voimme tällä uudella ohjausjärjestelmällä tarjota myös öljylämmittäjille mahdollisuuden hyödyntää edullisia sähkön tuntihintoja, ja muuttaa lämmitysjärjestelmänsä kustannustehokkaammaksi", kertoo myyntijohtaja Jukka Toivonen Fortumista.

Fortum Fiksu -järjestelmällä voi ohjata sekä varaavaa vesikiertoista sähkölämmitystä että öljylämmitystä. Öljykattilassa tulee olla sähkövastus. Suomessa on noin 200 000 öljylämmitettyä taloutta. Suuressa osassa niistä on sähkövastuksilla varustettu öljykattila.

Fortum on jo aikaisemmin esitellyt Fortum Fiksu Sähkölämmittäjälle -ohjausjärjestelmän. Suomessa on kymmeniä tuhansia taloja, joita lämmitetään varaavalla vesikiertoisella sähkölämmityksellä. Varaajat ovat kooltaan yleensä 2000 - 5000 litraa ja ne lämmitetään yösähköllä. Sähkön tuntihinta vaihtelee paljonkin vuorokauden sisällä myös yösähkön aikaan kello 22 - 07.

Vesivaraajan lämmitykseen riittää yleensä 3 - 4 tuntia. Fortum Fiksu ohjaa varaajan lämmityksen automaattisesti niille vuorokauden tunneille, joilla sähkön hinta on edullisin.

"Lämmityksen ohjaaminen vuorokauden edullisimmille tunneille on kätevä ratkaisu etenkin niille kiinteistönomistajille, jotka tuskailevat suurten lämmityskustannusten kanssa. Pienellä investoinnilla öljylämmitys ja varaava vesikiertoinen sähkölämmitys muuttuvat käyttökustannuksiltaan todella kilpailukykyiseksi, etenkin lämmitysjärjestelmän vaihtoremonttiin verrattuna. Fortum Fiksu maksaa asennettuna alle tuhat euroa. Sähkösopimuksen vaihtaminen tuntihinnoiteltuun ei maksa mitään", Jukka Toivonen toteaa.

Lisätietoja:
Jukka Toivonen, myyntijohtaja, Fortum Markets, puh. 050 453 6729

www.fortum.fi/fiksu

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.