Lehdistötiedote

Fortum toimittaa voimalaitosten typenoksideja vähentäviä järjestelmiä Puolaan

24 lokakuu 2013, 15:02

LEHDISTÖTIEDOTE 24.10.2013

Fortum toimittaa typenoksidien vähentämisjärjestelmiä EDF Groupin omistamille Krakovan ja Wroclawin hiilivoimalaitoksille Puolaan. Toimitukset kuuluvat vuosina 2014-2015 toteutettavaan hankkeeseen, jossa Krakovan ja Wroclawin voimalaitosten kattiloiden polttotekniikka muutetaan uusimman teknologian mukaiseksi.

Fortumin toimittamien järjestelmien ansiosta voimalaitoksen typpipäästöt tulevat alittamaan selvästi Euroopan unionin uudet, tiukat päästönormit, jotka tulevat voimaan vuonna 2016. Fortum valittiin toimittajaksi Euroopan laajuisen tarjouskilpailun perusteella. Sopimuksen arvo on 90 miljoonaa euroa, ja hanke toteutetaan yhteistyössä Instal Kraków S.A:n kanssa.

Krakovan ja Wroclawin voimalaitosten kattiloiden polttotekniikka uusitaan täysin. Kattiloille asennetaan muun muassa uudet typpipäästöjä vähentävät, low-NOx -polttimet sekä uusitaan ilmanjako ja automaatio. Lisäksi jokainen kattila varustetaan katalyyttisellä typenoksidien vähentämiseen tarkoitetulla SCR-laitteistolla. Muutokset perustuvat Fortumin ja Babcock-Hitachin yli 20 vuotta kestäneeseen yhteistyöhön ympäristömyötäisen polttotekniikan tuotekehityksessä.  

Päästöjä vähentävien poltinteknologioiden kehittäminen ja toimitukset sekä polttotekniikkaan liittyvät asiantuntijapalvelut ovat yksi Fortumin kansainvälisesti tarjoamista erikoispalveluista. Fortum on muun muassa toimittanut yli 20 vuoden aikana eri voimalaitoksille satoja typenoksideja vähentäviä low-NOx-polttimia maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi yhteistyö Krakovan voimalaitoksen kanssa käynnistyi jo 1990-luvun puolivälissä silloisten päästömääräysten mukaisilla polttotekniikkamuutoksilla.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Heikki Andersson, johtaja, Power Solutions, Fortum, puh. 050 453 4092


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi