Lehdistötiedote

Fortum pohjoismaisen ilmastoindeksin kärjessä

08 lokakuu 2013, 10:00

LEHDISTÖTIEDOTE 8.10.2013


Yli 700 institutionaalista sijoittajaa edustava Carbon Disclosure Project (CDP) on arvioinut Fortumin parhaimmaksi yritykseksi pohjoismaisessa ilmastoindeksissä. Indeksissä tarkastellaan yritysten suoriutumista ilmastoasioissa.

Fortum on kuudetta vuotta mukana CDP:n pohjoismaisessa ilmastoindeksissä ja sai arvioinnissa kaikkien aikojen parhaan tuloksensa - täydet sata pistettä. Tänä vuonna pohjoismaisessa indeksissä on mukana 27 yritystä.

CDP edustaa 722 institutionaalista sijoittajaa, joiden hallinnassa on 87 biljoonan dollarin omaisuus. Sijoittajatahot käyttävät tuloksia arvioidessaan yrityksen valmiutta vastata markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin ja päästöjen sääntelyyn, ja hyviä arviointituloksia pidetään osoituksena yritysten ilmastoasioiden hyvästä hallinnasta. Pohjoismainen ilmastoraportti löytyy osoitteesta www.cdproject.net .

"Fortumissa ilmastonmuutoksen hillitseminen on keskeinen osa strategiaa,  ja Fortumin hiilidioksidipäästöt ovat jo vuosia olleet Euroopan alimpia energiasektorilla", toteaa Fortumin kestävän kehityksen johtaja Ulla Rehell.

"Energia-alan investointivarmuuden lisäämiseksi Euroopassa tulisi saada mahdollisimman nopeasti selvyys tulevan energia- ja ilmastopolitiikan rakenteesta ja tavoitetasosta. Päästökaupan tulisi jatkossa olla ainoa ohjauskeino päästöjen vähentämiseksi", hän jatkaa.

Vuonna 2013 Fortum on edelleen laajentanut kasvihuonekaasupäästöjen raportointiaan käsittämään muun muassa ostettujen tuotteiden ja palveluiden aiheuttamat päästöt sekä päästöt sähkön ja lämmön elinkaaren eri vaiheista.

Huipputuloksellaan Fortum olisi sijoittunut kärkeen myös  maailmanlaajuisessa ilmastoindeksissä. Yhtiö ei kuitenkaan kuulunut pörssiarvoltaan maailman 500 suurimman yrityksen joukkoon, joten sitä arvioitiin ainoastaan pohjoismaisessa indeksissä.

Fortum Oyj
Konserniviestintä
Lisätietoja:

Kari Kankaanpää, Kestävän kehityksen päällikkö
Puh. 010 45 32330, kari [piste] t [piste] kankaanpaa [ät] fortum [piste] com


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi

CDP

Carbon Disclosure Project (CDP ) on kansainvälinen, voittoa tuottamaton organisaatio, jonka hallussa on ainoa maailmanlaajuinen järjestelmä, jonka avulla yritykset ja kaupungit voivat raportoida, hallita ja jakaa keskeistä ympäristötietoa. CDP toimii eri markkinatoimijoiden kanssa, mukaan lukien 722 institutionaalista sijoittajaa, joiden hallinnassa on 87 biljoonan dollarin omaisuus. CDP:n tavoitteena on kannustaa yrityksiä raportoimaan ympäristövaikutuksistaan ja luonnonvarojen käytöstään ja ryhtymään toimenpiteisiin vaikutusten vähentämiseksi.

www.cdproject.net