Lehdistötiedote

Fortum myy Kuusamon sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksensa

01 lokakuu 2013, 12:00

LEHDISTÖTIEDOTE 1.10.2013

Fortum on myynyt Kuusamon sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksensa suomalaiselle energiayhtiö Adven Oy:lle. Kauppa on osa yhtiön lokakuussa 2012 aloittamaa tehostamisohjelmaa. Fortum keskittää sähkön ja lämmön yhteistuotantoaan suurempiin keskuksiin ja yksiköihin.

Kaupalla on Fortumille vähäinen tulosvaikutus. Myyntivoitto kirjataan Heat-divisioonan vuoden 2013 kolmannen neljänneksen tulokseen. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kuusamon laitoksen sähköteho on 6 MW ja kaukolämpöteho 19 MW. Fortumin omistaman laitoksen toiminnasta on vastannut Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta. Kaupan mukana ei siirry henkilöstöä.

Adven Oy on energiaratkaisuja ja kaukolämpöä toimittava energiayritys. Yhtiöllä on 182 työntekijää Suomessa ja Virossa.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jouni Haikarainen, johtaja, Fortum, Heat-divisioona, Suomi, puh. 040 709 5690


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi