Lehdistötiedote

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa

15 elokuu 2013, 12:00

LEHDISTÖTIEDOTE 15.8.2013 klo 12.00 EEST

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen ykkösyksiköstä. Tämän jälkeen huolletaan kakkosyksikkö, ja koko vuosihuollon arvioidaan valmistuvan syyskuun lopulla. Molemmilla laitosyksiköillä on vuorossa ns. polttoaineenvaihtoseisokki, jolloin laajoja muutos- ja korjaustöitä ei tehdä.

”Loviisa 1:llä normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi merkittävimpiä töitä on yhden varavoimadieselin moottorin vaihto peruskunnostettuun. Lisäksi uusitaan  6 kilovoltin (kV) pääkatkaisijat kytkinlaitoksella sekä 400 kV:n katkaisijat kytkinkentällä”, kertoo  kunnossapitoyksikön päällikkö Pertti Salonen Loviisan voimalaitokselta.

Loviisa 2:lla normaalien määräaikaishuoltotöiden ja polttoaineen vaihdon lisäksi merkittävimpiä töitä ovat 400 kV:n katkaisijoiden uusinnat kytkinkentällä. Fingrid Oyj vastaa molempien laitosyksiköiden 400 kV:n katkaisijoiden uusimisesta.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Pertti Salonen, kunnossapitoyksikön päällikkö, puh. 010 45 53100
Timo Eurasto, käyttöyksikön päällikkö, puh. 010 45 54010

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitos
Vuonna 2012 Loviisan voimalaitoksella tuotettiin sähköä 7,61 terawattituntia, joka vastaa noin kymmentä prosenttia Suomen sähköntuotannosta. Loviisan voimalaitos kuuluu turvallisuudeltaan ja käytettävyydeltään maailman parhaiden ydinvoimalaitosten joukkoon. Voimalaitoksen tuotantoa kuvaava vuosittainen käyttökerroin on kansainvälisesti vertailtuna korkealla tasolla, esimerkiksi viime vuonna se oli 87,7 prosenttia.

Lisätietoja: www.fortum.com/loviisa

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi