Lehdistötiedote

Fortum ulkoistaa vesivoiman käytön ja kunnossapidon Maintpartnerille

19 elokuu 2013, 14:08

LEHDISTÖTIEDOTE 19.8.2013

Fortum ja Maintpartner ovat solmineet kolmivuotisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen Fortumin Oulujoen ja Imatran alueen vesivoimalaitoksia koskien.

Sopimuksen myötä Fortumin vesivoimalaitosten paikallinen käytön ja kunnossapidon henkilöstö  siirtyy vanhoina työntekijöinä Maintpartnerille 1.12.2013 alkaen. Oulujoen alueella siirtyvää henkilöstöä on 34 ja Imatralla 19. Fortumille jää edelleen paikallisesti myös omaa henkilöstöä, joka keskittyy vesivoimalaitosomaisuuden hallintaan, paikalliseen sidosryhmäyhteistyöhön sekä vesivoiman investointiprojekteihin.

”Vesivoima on Fortumille ydinliiketoimintaa. Haluamme keskittää omat voimavaramme laitostemme kunnossapito- ja perusparannusinvestointien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Haimme siksi laitostemme päivittäiseen kunnossapitoon siihen erikoistunutta kumppania”, johtaja Risto Andsten Fortumista perustelee ratkaisua.

”Fortumin kanssa allekirjoitettu sopimus on merkittävä askel Maintpartnerille laajentuessamme niin vesivoimalaitosten paikalliskäyttö- ja kunnossapitopalveluissa kuin projekti- ja asennuspalveluissa eritoten Pohjoismaissa”, kertoo Maintpartnerin varatoimitusjohtaja Juha Lepikko.

Fortum Oyj
KonserniviestintäLisätietoja:
Risto Andsten, johtaja, Renewable Energy, Fortum, puh. 050 453 3988
Juha Lepikko, varatoimitusjohtaja, Maintpartner Oy, puh. 050 453 2035

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi

Maintpartner

Maintpartner on pohjoismainen teollisuuden kunnossapito- ja käyttöpalveluja toimittava yritys. Olemme teollisuuden ja julkisen sektorin teknisten prosessien käytettävyyden hallinnan asiantuntijoita ja autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa. Visiomme on olla toimialamme edelläkävijä ja Itämeren alueen johtava teknisiä palveluja tarjoava yritys.

Maintpartnerin henkilöstön määrä Suomessa on noin 1100 ja liikevaihto noin 120 miljoonaa euroa. Maintpartner yhtiöt kuuluvat Maintpartner Groupiin, jonka omistavat CapManin hallinnoimat rahastot ja toimiva johto.

Lisätietoja: www.maintpartner.fi