Lehdistötiedote

Tuhannet suomalaiset voisivat säästää satasia Fortum Fiksu -lämmityksen ohjausjärjestelmän avulla

11 heinäkuu 2013, 13:00

LEHDISTÖTIEDOTE 11.7.2013

Fortum on tuonut markkinoille uuden ratkaisun, jonka avulla varaavalla vesikiertoisella sähkölämmityksellä tai öljylämmityksellä taloaan lämmittävät suomalaiset voivat pienentää lämmityskustannuksiaan jopa 15 %. Fortum Fiksu -ohjausyksikön avulla sähkölämmittäjä voi ohjata suuren vesisäiliön lämmityksen niille tunneille, jolloin sähkö on edullisinta. Öljylämmittäjän talossa ohjausyksikkö puolestaan kytkee lämmityksen hinnaltaan kulloinkin edullisemmalle energialle, joko öljylle tai sähkölle.

"Suomessa on kymmeniä tuhansia taloja, joiden lämmitys hoidetaan suurella  2000 - 5000 litran sähkölämmitteisellä vesivaraajalla. Näissä talouksissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää sähkön hinnan suuriakin vaihteluja vuorokauden aikana", myyntijohtaja Jukka Toivonen Fortumista kertoo ja jatkaa: "Siirtyminen tuntihinnoiteltuun sähkösopimukseen ja Fortum Fiksu -järjestelmään ovat pudottaneet asiakkaittemme lämmityskustannuksia jopa 15 prosentilla".

Öljylämmitys edullisemmaksi

Myös öljylämmittäjät voivat päivittää lämmitysjärjestelmäänsä ja hyötyä sähkön hinnan tuntivaihteluista. Lähes kaikissa öljykattiloissa on sähkövastukset öljylämmityksen toimintahäiriöitä varten. Fortum Fiksu -ohjausyksikkö valitsee hinnan perusteella, kannattaako kattilassa polttaa öljyä vai onko sähkön käyttö tiettyinä tunteina edullisempaa.

"Kiinteistön öljysäiliössä olevalle öljylle muodostuu päivittäin hinta markkinoilla. Sähkölle muodostuu sähköpörssissä hinta jokaiselle vuorokauden tunnille. Nämä sähkön tuntihinnat päivittyvät järjestelmään automaattisesti edellisenä päivänä. Sen jälkeen Fortum Fiksu laskee sähkön kokonaishinnan (siirto + energia) ja vertaa sitä järjestelmään syötettyyn öljyn hankintahintaan. Kun sähkön tuntihinta on edullisempi kuin säiliössä olevan lämmitysöljyn hankintahinta, taloa lämmitetään sähköllä ja päinvastoin", Jukka Toivonen kuvailee tuotteen etuja öljylämmityksessä ja laskeskelee sen tuovan säästöä hintansa verran noin kolmessa vuodessa.

Mökinomistajalle mielenrauhaa

Fortum Fiksu kytketään aina Internetiin, mikä mahdollistaa muun muassa kulutustietojen seurannan ja sähkölaitteiden ohjauksen hallinnoinnin kätevästi etänä tietokoneen tai älypuhelimen avulla.

Ohjauslaitetta voi lämmityksen ohjauksen lisäksi käyttää esimerkiksi vapaa-ajanasunnon etävalvontaan. Peruspakettiin kuuluvat vakiolaitteina aina ohjausyksikkö, sähkön kulutusmittarin lukija ja lähetin sekä sisälämpötilamittari. Asiakas voi valita pakettiin vielä yhden lisälaitteen, joko liiketunnistimen, ovi- ja ikkunatunnistimen tai etäohjattavan ja laitekohtaisen sähkönkulutuksen mittaavan sähkökytkimen. Paketin sisältö on suunniteltu niin, että ostaja voi asentaa sen helposti itse.

Fortum Fiksu edellyttää, että mökillä on joko kiinteä- tai mobiililaajakaistayhteys. Näin haluttu seurantatieto, sähkölaitteiden etäohjaus  ja esimerkiksi liiketunnistimen hälytykset tulevat omistajan matkapuhelimeen tai tietokoneeseen.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jukka Toivonen, myyntijohtaja, Fortum Markets, 050 453 6729
Tommy Wikström, viestintäpäällikkö, 050 453 6590
Fortumin osasto Ua9 Hyvinkään Asuntomessuilla

Fortum  
 
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian  saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.
    
Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli  6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi