Lehdistötiedote

Fortum myy vähemmistöosuutensa ruotsalaisesta Härjeåns Kraft -energiayhtiöstä

18 kesäkuu 2013, 13:00

LEHDISTÖTIEDOTE 18.6.2013

Fortum myy 47,9 prosentin osuutensa ruotsalaisesta Härjeåns Kraftista suomalaiselle energiayhtiö Oy Herrfors Ab:lle, joka on Katternö-konsernin tytäryhtiö. Fortum keskittyy strategiansa mukaisesti ydinosaamiseensa myymällä ydinliiketoimintaan kuulumatonta omaisuutta, esimerkiksi vähemmistöomistuksia. Kauppa on osa  lokakuussa 2012 aloitettua tehostamisohjelmaa.

Kauppahinta on 445 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 52 miljoonaa euroa). Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen heinäkuun alussa. Fortum kirjaa noin 15 miljoonan euron myyntivoiton Distribution-liiketoiminta-alueen vuoden 2013 kolmannen neljänneksen tulokseen.

Fortum on ollut Härjeåns Kraftin vähemmistöosakas 1990-luvun lopusta alkaen. Härjedalenin kunta omistaa 36,6 prosenttia yhtiöstä, ja 15,5 prosenttia osakkeista on yksityisten sijoittajien omistuksessa.

Härjeåns Kraftilla on 26 700 sähkönjakeluasiakasta Keski-Ruotsissa, ja yhtiö tuottaa sähköä yhdeksässä vesivoimalaitoksessa. Lisäksi se toimii sähkön vähittäismyyjänä. Härjeåns Kraftilla on 90 työntekijää. Vuonna 2012 yhtiön liikevaihto oli 597 miljoonaa kruunua (noin 70 miljoonaa euroa).

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:

Bengt Johansson, sääntely- ja lakiasioista vastaava johtaja, Distribution Ruotsi, Fortum, puh. +46 706 541 197
Anna Lidberg, viestintäjohtaja, Electricity Solutions and Distribution -divisioona, Fortum, puh. +46 702 159 626


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi