Lehdistötiedote

Jo yli 10 000 kuluttajaa seuraa sähkönkulutustaan Fortum Kotinäytön avulla

10 toukokuu 2013, 10:00

LEHDISTÖTIEDOTE 10.5.2013

Tutkimusten mukaan energiankäytön ajantasaisen seurannan avulla voidaan saavuttaa keskimäärin 10 %:n säästö. Ajantasainen seuranta on helppoa Fortum Kotinäyttö-laitteella, joka koostuu sähkömittariin kiinnitettävästä lähettimestä ja kulutustietoa langattomasti vastaanottavasta, hieman matkapuhelinta suuremmasta, värinäytöstä.

"Kodin energiasyöpöt paljastuvat konkreettisesti, kun sähkölaitteiden kulutusta voi seurata reaaliajassa. Se näkyy myös Fortum Kotinäyttöjen kysynnässä. Laitteen on ostanut jo yli
10 000 sähkönkäyttäjää", myyntijohtaja Jukka Toivonen Fortum Marketsista kertoo.

Fortum Kotinäyttö laskee asetetun vuositavoitteen perusteella kuukausi- ja päivätavoitteet ja seuraa niiden toteutumista. Lisäksi se ilmoittaa, mikäli kodin sähkön peruskulutuksessa tapahtuu nousua. Kilowattituntitiedon lisäksi käyttäjä voi seurata sähkönkulutustaan myös euroina.

Sähkönmyyntiyhtiöstä riippumaton Fortum Kotinäyttö on ollut markkinoilla noin kaksi vuotta. Ensimmäinen malliversio Solo 1 myytiin loppuun vuoden 2012 aikana. Uusi, kehittyneempi malli Solo 2 on ollut myynnissä tammikuusta 2013.

Lisätietoja laitteesta on saatavilla osoitteessa www.kotinaytto.fi.

Lisätietoja:
Jukka Toivonen, myyntijohtaja Fortum Markets, puh. 050 453 6729
Tommy Wikström, viestintäpäällikkö, puh. 050 453 6590

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi