Lehdistötiedote

Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila kansainväliseksi puhtaan energian suurlähettilääksi

19 huhtikuu 2013, 10:00

LEHDISTÖTIEDOTE 19.4.2013

Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila on nimetty kansainväliseksi puhtaan energian suurlähettilääksi 23 maan energiaministereistä koostuvan verkoston kokoontumisessa Intiassa. Suurlähettiläiden tehtävänä on edistää tietoisuutta puhtaan energian ja teknologian (cleantech) mahdollisuuksista globaalisti sekä kotimaissaan perustettavien verkostojen kautta.

"Olen erittäin otettu tästä kunnianosoituksesta", Antila sanoo. "On ilo olla edesauttamassa naisten asemaa puhtaan energian alueella maailmanlaajuisesti. Kehitysmaiden naisille sähkö on avain pois köyhyydestä. Näkemyksemme mukaan aurinkoenergia ja energiatehokkuus ovat tulevaisuuden energiajärjestelmän, aurinkotalouden, tärkeimpiä osa-alueita."

Fortumin näkemyksen mukaan aurinkotalouteen siirrytään vähitellen teknologian ja yhteiskunnan kehittyessä, ja ilmastomyönteiset ratkaisut edistävät tätä kehitystä. Aurinkoenergia on tärkeä kehitysalue Fortumissa ja yhtiö on edelläkävijöitä biopolttoaineisiin perustuvassa sähkön ja lämmön yhteistuotannossa.

Yhteistuotannossa polttoaineen energiasta pystytään hyödyntämään lähes 90 prosenttia ja se sopii hyvin myös kehittyvien talouksien energiantarpeeseen. Esimerkiksi yhdyskunta- ja teollisuusjätteiden hyödyntäminen energialähteenä korvaa muilla polttoaineilla tuotettua energiaa ja vähentää näin ollen ympäristövaikutuksia.
 

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja: Heli Antila, teknologiajohtaja, puh. 040 571 7188
 

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi