Lehdistötiedote

Fortum ja Fitch Ratings luottoluokitusyhteistyöhön

04 huhtikuu 2013, 10:00

LEHDISTÖTIEDOTE 4.4.2013

Fortum on solminut yhteistyösopimuksen luottoluokittaja Fitch Ratingsin kanssa huhtikuusta 2013 alkaen. Sopimuksen mukaisesti Fitch Ratings antaa luottoluokituksen Fortum Oyj:lle sekä Fortumin Euro Medium Term Note -lainaohjelman puitteissa liikkeelle laskemille uusille lainoille. Tällä hetkellä Fitch Ratingsin pitkän aikavälin luottoluokitus Fortumille on A- negatiivisilla näkymillä.

Fitch Ratingsin lisäksi Fortumilla on yhteistyösopimus luottoluokittaja Standard & Poor'sin kanssa. Myös Standard & Poor'sin pitkän aikavälin luottoluokitus Fortumille on A- negatiivisilla näkymillä.

Fortum ostaa luottoluokitus- ja muut taloushallinnon palvelunsa osana normaalia hankintatoimintaansa. Kaikki palvelut arvioidaan ja kilpailutetaan säännöllisesti.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jan Seveborg, Group Treasurer, Fortum Oyj, puh.010 45 29164

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi