Lehdistötiedote

Fortumilta 3 150 miljoonan kruunun joukkovelkakirja

13 maaliskuu 2013, 17:00

LEHDISTÖTIEDOTE 13.3.2013

Fortum on tänään laskenut liikkeelle kaksi viiden vuoden joukkovelkakirjalainaa, joiden yhteenlaskettu nimellisarvo on 3 150 miljoonaa Ruotsin kruunua. Velkakirjalainat ovat osa yhtiön EMTN (Euro Medium Term Note) -lainaohjelmaa.

Molemmat joukkovelkakirjalainat erääntyvät 20. maaliskuuta 2018 ja niiden ehdot ovat seuraavat: 2 000 miljoonaa Ruotsin kruunua vaihtuvalla korolla 5 vuodeksi ja 1 150 miljoonaa Ruotsin kruunua kiinteällä 2,75 % korolla 5 vuodeksi.

Merkintöjä kertyi yli neljältäkymmeneltä sijoittajalta ja joukkovelkakirjat listataan Luxemburgin arvopaperipörssiin. Lainojen liikkeellelaskusta saatavat varat käytetään yhtiön yleisiin rahoitustarpeisiin.

Skandinaviska Enskilda Banken, Svenska Handelsbanken ja Swedbank toimivat lainan järjestäjinä.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Jan Seveborg, Group Treasurer, Fortum Oyj, puh. 010 45 29164


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2012 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,7 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 400 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi