Fortum aloittaa Nyaganin voimalaitoksen ykkösyksikön kaupallisen käytön

28 maaliskuu 2013, 12:51

Fortum on saanut Venäjälle Njaganiin rakennetun voimalaitoksen ykkösyksikön valmiiksi. Fortum suunnittelee aloittavansa sähkön myynnin markkinoille lähipäivinä. Vastaavasti kapasiteettimaksuja arvioidaan saatavan 1.4.2013 alkaen.

"Nyagan on energiatuotannon suurin green field -hanke Venäjällä ja merkittävin osa Fortumin Venäjän investointiohjelmaa. Uuden yksikön sertifioitu kapasiteetti on yli 420 megawattia (MW) ja se on Tjumenin energiajärjestelmän energiatehokkaimpia yksiköitä. Yli 57 % hyötysuhde takaa laitoksen tuottamalle energialle hyvät markkinat", sanoo Alexander Chuvaev, Fortumin Russia-divisioonan johtaja.

Njaganin kaupunkiin Pohjois-Uralille valmistuu täysin uusi, kolmesta yksiköstä koostuva kaasukombilaitos. Maakaasua polttoaineenaan käyttävän voimalaitoksen sähköntuotantokapasiteetti on valmistuessaan noin 1 250 MW. Nyaganin voimalaitos on ensimmäinen Venäjälle 20 vuoteen rakennettava tämän kokoluokan kaasuvoimalaitos.

Fortum keskittyy sähkön ja lämmön tuotantoon sekä myyntiin Venäjällä. Yhtiön laaja investointiohjelma, joka kasvattaa Venäjän osuutta Fortumin toiminnasta, on määrä saattaa päätökseen vuoden 2014 loppuun mennessä. Investointiohjelman valmistumisen jälkeen Fortumin venäläisen tytäryhtiön, OAO Fortumin, sähköntuotantokapasiteetti lähes kaksinkertaistuu ja nousee yli 5 100 MW:iin.