Uuden bioöljylaitoksen peruskivi muurattiin Joensuussa

07 marraskuu 2012, 12:59

​Ensimmäisen teollisen mittakaavan bioöljylaitoksen peruskivi muurattiin tänään perjantaina Joensuussa. Fortumin Joensuun sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitokseen (CHP) integroitava bioöljylaitos tuottaa sähkön ja kaukolämmön lisäksi lähitulevaisuudessa 50 000 tonnia bioöljyä vuosittain.

Bioöljyn raaka-aineena käytetään metsähaketta sekä muuta puubiomassaa. Fortum investoi bioöljylaitokseen noin 30 miljoonaa euroa ja on saanut hankkeelle valtion investointitukea noin 8 miljoonaa euroa.

"Investointi bioöljylaitokseen on Fortumille erittäin merkittävä. Haluamme tarjota kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden. Näin voimme tuottaa merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme, omistajillemme ja koko yhteiskunnalle", Fortumin talousjohtaja Markus Rauramo toteaa.