Lehdistötiedote

Juoksutusta vähennetään Fortumin Imatran voimalaitoksella lyhytaikaisesti

30 marraskuu 2012, 10:00

LEHDISTÖTIEDOTE 30.11.2012

Fortumin Imatran voimalaitoksen juoksutusta vähennetään lyhytaikaisesti kuluvan viikon lopulla.

Juoksutuksia on pienennettävä, jotta voidaan taata työturvallisuus Venäjän puolella sijaitsevan Svetogorskin voimalaitoksen huoltopatoluukulla tehtävien töiden aikana. Imatran voimalaitoksen ohijuoksutukset keskeytetään lauantaina 1.12. klo 6.00 - 15.00. Juoksutusta jatketaan tämän tauon jälkeen edelleen 1000 m3/sekunnissa.

Vuosi 2012 on ollut Vuoksen vesistöalueella sateisin yli 50 vuoteen ja Saimaan korkeus on noussut sateiden seurauksena voimakkaasti. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen päätöksellä Saimaan luonnonmukaisesta juoksutuksesta onkin poikettu jo heinäkuun alkupuolelta asti. Lisäjuoksutusten ansiosta Saimaan pinta on nyt lähes 30 cm luonnonmukaista alempi.

Fortum, Power-divisioona
Viestintä

Lisätietoja:
Jouni Heilmann, käyttö- ja kunnossapitopäällikkö, Fortum, puh. 0400 170 885
Juoksutuksiin liittyen yleensä: Jukka Höytämö, vesistöinsinööri, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, puh. 02 950 29235

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi