Pörssitiedote

Fortumin johtoryhmän muutoksia

19 lokakuu 2012, 08:00

Anne Brunila luopuu Fortumin johtoryhmän jäsenyydestä - Helena Aatinen
johtoryhmään

Anne Brunila luopuu Fortumin johtoryhmän jäsenyydestä - Helena Aatinen johtoryhmään


KTM Helena Aatinen on nimitetty Fortumin viestintäjohtajaksi ja yhtiön johtoryhmän jäseneksi. Hän raportoi toimitusjohtaja Tapio Kuulalle.

Johtaja Anne Brunila, joka on ollut Fortumin johtoryhmän jäsen, jättää tehtävänsä omasta pyynnöstään. Brunila tuli Fortumin palvelukseen syyskuussa 2009 ja on vastannut konsernin viestinnästä, yhteiskuntasuhteista ja kestävästä kehityksestä sekä vuodesta 2012 alkaen myös konsernin strategiasta. Hän jatkaa sovituissa kehitystehtävissä kevääseen 2013 ja raportoi toimitusjohtaja Tapio Kuulalle.

"On ollut erittäin antoisaa työskennellä Fortumissa, joka on kestävän kehityksen näkökulmasta alansa johtava yritys kaikilla markkinoillaan ja kaikissa liiketoiminnoissaan niin Pohjoismaissa, Venäjällä, Puolassa kuin Baltian maissakin. Fortum on kehittänyt parhaita käytäntöjä monilla osa-alueilla sekä tuonut markkinoille innovatiivisia ja kestävää kehitystä tukevia kaupunkisovellutuksia", sanoo Anne Brunila.

"Anne Brunila on kehittänyt merkittävästi Fortumin toimintaa kestävän kehityksen alueella sekä rakentamalla Fortumin yrityskuvaa, viestintää ja strategiaa. On ollut ilo työskennellä hänen kanssaan. Samalla toivotan Helena Aatisen tervetulleeksi johtoryhmäämme ja johtamaan Fortumin viestintää ja brändiä", sanoo Tapio Kuula.

"Näiden muutosten myötä tarkennamme hieman organisaatiorakennettamme ja johtoryhmän vastuualueita seuraavasti. Konsernin strategiatoiminto yhdistetään talousjohtaja Markus Rauramon vastuualueella olevaan yrityskaupoista (Mergers & Acquisitions) vastaavaan toimintoon. Samalla Rauramo ottaa vastuulleen myös kestävän kehityksen toiminnot. Yhteiskuntasuhteet ja kansainväliset suhteet raportoivat toimitusjohtajalle", Kuula jatkaa.

Nimitykset astuvat voimaan 1. marraskuuta 2012.


Fortum Oyj
Anne Brunila
johtaja, yhteiskuntasuhteet ja strategia
puh. +358 10 45 20970

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com


Fortum
 
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja
tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat
vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian
saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme.
Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä
energia-alan asiantuntijapalvelut.
 
Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan.
Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja
nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli
6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa.
Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan
NASDAQ OMX Helsingissä.
 
Lisätietoja: www.fortum.com/fi