Lehdistötiedote

Fortum Tutor -ohjelmalle luovutetaan UEFA Grassroots -tunnustus Suomi–Ranska-ottelun yhteydessä

07 syyskuu 2012, 12:00

LEHDISTÖTIEDOTE 7.9.2012

"Olemme Fortumissa erittäin ylpeitä UEFA Grassroots -tunnustuksesta. Fortum Tutor on hyvä esimerkki sponsorointiohjelmasta, jossa satsataan yhdessä tulevaisuuteen – lapsiin ja nuoriin. Uskomme, että tämän tyyppisille sponsorointiohjelmille on tilausta yhteiskunnassa, sillä panostus lasten- ja nuorten harrastustoimintaan ja sitä kautta perheiden arkeen on sijoitus tulevaisuuteen. Haluamme aktiivisesti vaikuttaa omien sponsorointiohjelmiemme kautta tukemalla nimenomaan ruohonjuuritason toimintaa", Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula sanoo.

Fortum Tutor -ohjelman lisäksi Suomeen on satanut tunnustusta aiemminkin. Vuonna 2011 Hämeenlinnan Jalkapalloseura valittiin Euroopan parhaaksi Grassroots-seuraksi, ja vuonna 2010 Tapio Harittu palkittiin yhtenä kolmesta parhaasta Grassroots-toimijasta Euroopassa.  

Fortum Tutor on Fortumin ja Suomen Palloliiton yhdessä vuonna 2009 käynnistämä valtakunnallinen ohjelma, jonka avulla kehitetään jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja. Tavoitteena on taata lapsille osaava ja kannustava valmentaja. Fortum Tutor -ohjelma koskettaa yli 20 000 lasta perheineen ympäri Suomea.

Tutoreiksi on valittu 100 jalkapallovalmentamisen osaajaa, jotka tukevat yli 2 000 juniori-valmentajaa vuosittain. Valmentaja saa ohjelman kautta kaipaamansa konkreettisen avun valmennuksen kehittämiseen. Fortum rahoittaa ohjelman, ja vastuu sen sisällöstä on Palloliitolla. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat 5–11-vuotiaiden lasten valmentajat. Alle 12-vuotiaat lapset ovat lajin perusteiden oppimisen kannalta herkimmässä iässä, ja tarvitsevat siksi kannustavaa valmentajaa tuekseen.

"Olemme todella ylpeitä tästä tunnustuksesta. Ei ole tavallista päästä palkittujen maiden joukkoon peräti kolmena vuotena peräkkäin. Tämä on merkittävä tunnustus koko suomalaiselle ruohonjuuritasolla tehtävälle työlle seuroissamme ja osoittaa, että olemme tällä osa-alueella Euroopan eliittiä. Fortumin kanssa yhteistyössä kehitetty ja seuroissa toteutettava tutorointiohjelma on suomalainen vientituote, joka on käynnistymisestään saakka herättänyt laajaa kiinnostusta Euroopassa", Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen toteaa.


Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Aki Koskinen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Fortum Oyj, puh. 050 453 6599


Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi