Lehdistötiedote

Fortum myy vähemmistöosuutensa ruotsalaisesta sähkön vähittäismyyntiyhtiöstä

21 syyskuu 2012, 11:31

LEHDISTÖTIEDOTE 21.9.2012


Fortum on sopinut myyvänsä 18,7%:n osuutensa ruotsalaisesta sähkön vähittäismyyntiyhtiöstä, Dala Kraftista, energiayhtiö Jämtkraft AB:lle. Kauppa astuu voimaan 21.9.2012. Kaupalla ei ole merkittävää tulosvaikutusta Fortumille. Fortum kirjaa kaupasta syntyvän myyntivoiton Electricity Solutions and Distribution  -divisioonan vuoden 2012  kolmannen neljänneksen tulokseen. Fortum luopuu Dala Kraftin osuudestaan keskittyäkseen omaan kuluttaja-brändiinsä.

”Fortum myy ja markkinoi sähköä noin 1,2 miljoonalle kotitalousasiakkaalle Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Haluamme entistä vahvemmin keskittyä omaan asiakaskuntaamme sekä tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen heille, ” sanoo Fortumin sähkön vähittäismyynnistä vastaava johtaja Matti Saario.

Ruotsin Taalainmaan paikalliset energiayhtiöt; Envikens Elkraft Ekonomisk förening, Dala Energi AB, Malungs Elverk AB ja Ryssa Elverk AB; perustivat Dala Kraftin vuonna 1996. Sen jälkeen omistajien joukkoon ovat liittyneet myös Smedjebacken Energi AB, Hedemora Energi AB ja Falu Energi&Vatten. Fortumille siirtyi 18,7 %:n osuus Dala Kraftista vuonna 2002 Ryssa Elverkin oston yhteydessä. Tällä hetkellä Dala Kraftilla on noin 60 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 217 miljoonaa euroa (1 875 miljoonaa kruunua).

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja: Fortum, Matti Saario, johtaja, sähkön vähittäismyynti, puh. 0400 405 344
 

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi