Lehdistötiedote

Fortum Fiksu on uuden ajan yösähkö

12 syyskuu 2012, 11:00

LEHDISTÖTIEDOTE 12.9.2012

Asiakkaat, joilla on talossaan varaava vesikiertoinen sähkölämmitys, voivat pienellä investoinnilla alentaa lämmityskustannuksiaan merkittävästi.

Säästöä syntyy, kun vesivaraajan lämmitystä ohjataan automaattisesti esimerkiksi vuorokauden neljälle edullisimmalle tunnille. Yleensä lämmitykseen käytettävää vettä ja talossa käytettävää käyttövettä lämmitetään yösähköllä, ja varaajan lämmitys käynnistyy heti, kun yösähkötariffi alkaa.

Fortum Fiksu on ensimmäinen asiakkaalle edullinen ja helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla jo käytössä olevissa taloissa voidaan helposti pienentää sähkölaskun loppusummaa.

Ohjausyksikkö ja tuntihinnoiteltu sähkösopimus tuovat säästöjä

Fortum Fiksu -peruspaketti koostuu ohjausjärjestelmästä ja tuntihinnoitellusta Fortum Tarkka -sähkösopimuksesta.

Ohjausjärjestelmä hakee sähköpörssin tiedostoista hinnan vuorokauden jokaiselle tunnille sekä sääennusteen ja määrittelee niiden avulla talon lämmitystarpeen ja ajankohdan. Sen jälkeen ohjausjärjestelmä valitsee automaattisesti vuorokauden halvimmat tunnit vesivaraajan lämmitykseen.

Tuntihinnoiteltu Fortum Tarkka -sähkösopimus on edellytys sille, että varaajan lämmitystä voidaan siirtää vuorokauden edullisimmille tunneille ja näin pienentää talon sähkölaskun loppusummaa.

"Fortum Fiksun tuoma säästö vaihtelee asiakaskohtaisesti ja tarkasteluajankohdan mukaan. Kokeilukohteissamme säästöt ovat olleet merkittävät", myyntijohtaja Jukka Toivonen Fortumilta kertoo ja muistuttaa, että nyt markkinoille tuotu Fortum Fiksu on peruspaketti, jota asiakas voi laajentaa tulevien tarpeittensa mukaan.
 
"Sähkön tukkuhinta vaihtelee suuresti vuorokauden eri tunteina. Siksi voimme hyvällä syyllä todeta, että Fortum Fiksu on asiakkaillemme uuden ajan yösähkö, jossa asiakas hyötyy lämmityksen varaamisen siirtämisestä vuorokauden edullisimmille tunneille" Jukka Toivonen toteaa.   

Jukka Toivosen mukaan Fortumin suunnitelmissa on esitellä useita Fortum Fiksu -palvelun toimintaa laajentavia lisäpalveluja jo tämän vuoden lopulla ja ensi vuoden alkupuolella.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Jukka Toivonen, myyntijohtaja, Fortum Markets, puh. 050 453 6729,jukka [piste] toivonen [ät] fortum [piste] com
Rami Piik, kehityspäällikkö, Fortum New Business puh. 050 453 2021, rami [piste] piik [ät] fortum [piste] com

Faktaa Fortum Fiksun hyödyntämisestä

Fortum Fiksu kannattaa hankkia:
- kun talossa on varaava vesikiertoinen sähkölämmitys
- kun talossa on etäluettava sähkömittari, jossa tuntiluenta on aktivoitu
- kun ottaa käyttöön tuntihinnoitellun Fortum Tarkka -sähkösopimuksen

Fortum Fiksun voit hankkia Fortumin verkkokaupasta osoitteessa www.fortum.fi/fiksu. Tuotteen hintaan sisältyy laitteen asennus.

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi