Lehdistötiedote

Valemittariasentajia esiintynyt Lohjan alueella

23 elokuu 2012, 12:15

LEHDISTÖTIEDOTE 23.8.2012

Fortum on saanut tietoonsa tapauksia, joissa henkilöt ovat aiheettomasti esiintyneet Fortumin mittariasentajina Lohjan alueella. Uusien etäluettavien Fortum Älyboksien asennukset ovat käynnissä Espoon, Etelä-Lohjan, Karjalohjan, Siuntion ja Inkoon alueella ja asennukset jatkuvat syksyn aikana Pohjois-Lohjalle ja Nummi-Pusulaan.

Fortum haluaa muistuttaa, että asiakkaille lähetetään hyvissä ajoin ennen mittarinvaihtoa asennusilmoitus postitse ja kaikilla mittariasentajilla on Fortumin henkilökortti. Jos sähkömittari sijaitsee lukitussa tilassa, Fortum pyytää asiakkaita aina vahvistamaan asennusajan. Lisäksi asentajat kulkevat autoilla, joissa on myös Fortumin mittarinasennuksista kertova tarra.

Fortum Distribution
Viestintä

Lisätietoja:
Hannu Sundqvist, rollout manager, Fortumin Älykkäät sähkömittarit -hanke, puh.  050 455 7295
Mika Hirvaskari, rollout region manager, Fortumin Älykkäät sähkömittarit -hanke, puh. 040 826 2654

Fortumin Älykkäät sähkömittarit -hanke
Vuoteen 2014 mennessä otetaan koko Suomessa käyttöön etäluettavat tuntikulutuksen mittaavat sähkömittarit. Mittareiden vaihto perustuu valtioneuvoston asetukseen, joka astui voimaan maaliskuussa 2009. Fortum asentaa oman mittarinsa, Fortum Älyboksin, kaikille sähkönsiirron asiakkailleen. Mittarit vaihdetaan asiakkaille tarkan aikataulun mukaan vuosien 2010–2013 aikana. Yhdellä alueella mittarit vaihdetaan n. 8 viikon aikana. Asentaminen on asiakkaille maksutonta, eikä mittarinvaihto vaikuta sähkön myyntihintoihin.

www.fortum.fi/alyboksi