Lehdistötiedote

Fortumilta miljardin euron joukkovelkakirjalaina

30 elokuu 2012, 17:13

LEHDISTÖTIEDOTE 30.8.2012

Fortum on tänään laskenut liikkeelle miljardin euron kymmenen vuoden kansainvälisen joukkovelkakirjalainan yhtiön EMTN (Euro Medium Term Note) -lainaohjelman puitteissa. Velkakirjalainan nimelliskorko on 2,25 %.

Laina ylimerkittiin selvästi. Merkintöjä kertyi yhteensä yli 3 miljardia euroa yli 200 kansainväliseltä sijoittajalta.

Joukkovelkakirjalaina listataan Luxemburgin arvopaperipörssiin. Lainan liikkeellelaskusta saatavat varat käytetään yhtiön yleisiin rahoitustarpeisiin.

Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank ja Mitsubishi UFJ Securities toimivat lainan järjestäjinä.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Jan Seveborg, Group Treasurer, Fortum Oyj, puh. 010 45 29164
Jouni Huttunen, Head of Treasury Management, Fortum Oyj, puh. 010 45 24649


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi