Lehdistötiedote

Fortum tuo markkinoille kuluttajille suunnatun aurinkopaneelipaketin

14 elokuu 2012, 11:00

LEHDISTÖTIEDOTE 14.8.2012

Fortum lanseeraa kuluttajille aurinkopaneelipaketin. Fortum Aurinkopaketti on avaimet käteen -ratkaisu, johon kuuluu aurinkopaneelit valmiiksi kohteeseen asennettuna. Fortum sitoutuu myös ostamaan asiakkaan mahdollisen ylijäämäsähkön.

Fortum tarjoaa Uudenmaan alueella asuville kuluttajille aurinkosähkön kokonaisratkaisun. Fortum Aurinkopaketti sisältää esiselvityskäynnin asiakkaan luona, sähköverkkoon kytkettävän aurinkopaneelijärjestelmän, paneelien toimituksen ja asennuksen.

Osoitteessa www.fortum.fi/aurinkopaketti asiakkaalla on mahdollisuus testata verkkolaskurin avulla omaa aurinkosähkön tuotantomahdollisuuttaan sekä tämän jälkeen valita itselleen sopivin paketti neljästä eri kokovaihtoehdosta. Lisää tietoa testistä ja tilaamisesta löytyy osoitteesta: www.fortum.fi/aurinkopaketti.

Fortum Aurinkopaketti on sähköverkkoon kytkettävä järjestelmä, joten se eroaa tavallisista akkuihin sähköä syöttävistä niin kutsutuista mökkijärjestelmistä. Kun aurinkopaneelipaketti kytketään yleiseen sähköverkkoon, asiakas voi myydä yli oman tarpeen tuotetun sähkön Fortumille. Kun oma tuotanto ei tuota riittävästi sähköä kodin tarpeisiin, ostetaan puuttuva osa sähköyhtiöltä. Aurinkopaneelipaketteja tarjotaan aluksi Uudenmaan alueella asuville. Tulevaisuudessa Fortumin tavoitteena on tarjota mahdollisuutta oman aurinkosähkön tuotantoon koko Suomessa.

"Fortumin Aurinkopaketti on suunnattu kuluttajille, jotka haluavat olla omavaraisia, toimia ympäristön puolesta ja vaikuttaa energiantuotannon edelläkävijöinä", Timo Karttinen, Fortumin ESD-divisioonan johtaja sanoo.
 
Fortum ostaa ylimääräisen sähkön

Asiakas voi myydä tuottamansa ylimääräisen sähkön Fortumille muiden kuluttajien hyödynnettäväksi Fortum Lähisähkö -sopimuksen avulla. Tämä edellyttää, että kuluttaja on Fortumin sähkönmyyntiasiakas, ja että hänellä on tuntihinnoiteltu Fortum Tarkka -sähkösopimus. Asiakkaalla tulee myös olla etäluettava sähkömittari, joka mahdollistaa sekä tuotannon että kulutuksen mittaamisen. Lisää tietoa kotona tuotetun sähkön myymisestä Fortumille löydät osoitteesta www.fortum.fi/lahisahko.

Energiateollisuus ry:n mukaan EU:n uusiutuvan energian lisäys- ja ilmastotavoitteet, pienten tuotantolaitosten hintojen halpeneminen, kuluttajien halu pienentää sähkölaskuaan sekä kulutuspäätöksiä enenevästi ohjaava ympäristötietoisuus ovat lisänneet kiinnostusta pienimuotoista sähköntuotantoa kohtaan.

Kohti aurinkotaloutta

Fortum on jo pitkään kehittänyt aurinkotalouteen kuuluvia energiaratkaisuja, kuten älykkäitä sähköverkkoja, sähkön- ja lämmöntuotannon energiatehokkuutta, uusia asumisen ja liikenteen ratkaisuja sekä uusiutuvan energian edellyttämää osaamista.

Fortumin näkemys aurinkotaloudesta ei perustu ainoastaan yhteen polttoaineeseen tai teknologiaan, vaan auringon energiaa hyödynnetään joko suoraan aurinkosähkönä tai -lämpönä tai epäsuorasti vesi-, valtameri-, tuuli- ja bioenergiana tai maalämpönä.

"Aurinkopaneelipakettien myynnin aloittaminen ja pientuotannon osto ovat tärkeä osa Fortumin työtä. Näiden lisäksi keskeisiä projekteja ovat biopolttoaineiden, vesivoiman ja tulevaisuuden energiatuotantomuotojen kehittäminen. Aurinkopaneelipakettien myynti on luonnollinen jatkumo muille pitkän tähtäimen toimenpiteille, joilla Fortum siirtyy kohti aurinkotaloutta", Timo Karttinen sanoo.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Rami Piik, Business Development Manager, puh. 050 453 2021
Tommy Wikström, Communications Manager, puh. 050 453 6590


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi