Lehdistötiedote

Fortumilta typenoksidien vähentämisjärjestelmä Narvan voimalaitoksille Viroon

10 heinäkuu 2012, 11:58

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 10.07.2012


Fortum toimittaa typenoksidien vähentämisjärjestelmän Viron suurimmalle energiayhtiölle Eesti Energialle. Järjestelmän ansiosta Eesti Energian Narvan voimalaitoksilla voidaan tulevaisuudessa vähentää merkittävästi typenoksidipäästöjä.

Fortumin toimitus sisältää typenoksidien vähentämisjärjestelmän Narvan voimalaitosten neljälle yksikölle ja yhteensä kahdeksalle voimalaitoskattilalle. Uuden järjestelmän ansiosta voimalaitoskattilat täyttävät tulevaisuudessa Euroopan unionin uudet, tiukat päästönormit, jotka tulevat voimaan 1.1.2016.

Narvan kaupungin läheisyydessä Itä-Virossa sijaitsevat Narvan voimalaitokset (Narva Elektrijaamad) koostuvat kahdesta maailman suurimmasta palavaa kiveä polttavasta voimalaitoksesta. Ne tuottavat yhdessä yli 90 % koko Viron sähköntuotannosta.
Päästöjä vähentävien poltinteknologioiden kehittäminen ja toimitukset ovat olleet jo pitkään yksi Fortumin voimalaitosasiantuntemuksen kulmakivistä. Fortum on muun muassa toimittanut yli 20 vuoden aikana eri voimalaitoksille satoja typenoksideja vähentäviä low-NOx-polttimia maailmanlaajuisesti.

- Valitsimme Fortumin ratkaisun typenoksidipäästöjen vähentämiseen Euroopan laajuisen tarjouskilpailun perusteella. Fortumin valttina kilpailussa oli pitkäaikainen ja laaja-alainen kansainvälinen kokemus polttotekniikasta. Voimme tämän innovatiivisen ratkaisun ansiosta jatkaa energiantuotantoa nykyisillä voimalaitoksilla myös EU:n uusien päästönormien tultua voimaan, sanoo Eesti Energian hallituksen jäsen Raine Pajo.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Kari Lahti, päällikkö, Power Solutions, Fortum, puh. +358 50 453 2777

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi