Lehdistötiedote

Fortum siirtää Venäjän investointiohjelmansa kaksi viimeistä investointivelvoitesopimukseen sisältyvää yksikköä Tjumenistä Tšeljabinskiin

28 kesäkuu 2012, 12:30

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 28.6.2012


Fortum on päättänyt rakentaa kaksi Venäjän investointiohjelmansa viimeistä 250 megawatin (MW) yksikköä Tšeljabinskiin Uralille, jossa metalliteollisuuden energiantarve kasvaa. Alun perin yksiköt suunniteltiin rakennettavan Tjumenin alueelle Länsi-Siperiaan. Yksiköt kuuluvat vuonna 2008 solmitun investointivelvoitesopimuksen piiriin. Fortum on saanut siirrolle Venäjän talouskehitysministeriön ja energiaministeriön sekä paikallisviranomaisten hyväksynnät.

"Fortum on sitoutunut Venäjällä laajaan 2,5 miljardin euron investointiohjelmaan, joka lisää venäläisen tytäryhtiömme OAO Fortumin kapasiteettia 85 prosentilla noin 5100 megawattiin", sanoo Fortumin Russia-divisioonan johtaja Alexander Chuvaev.

Tšeljabinskin yksiköiden rakentamisen myötä uudistetaan voimalaitoksen nykyinen laitteisto täysin. Yksiköiden valmistuttua vuoden 2014 loppuun mennessä, Tšeljabinskin laitoksen kapasiteetti kasvaa nykyisestä 82 MW:sta runsaaseen 700 MW:iin.

Fortumin laaja investointiohjelma koostuu yhteensä kahdeksasta uudesta yksiköstä, jotka lisäävät OAO Fortumin sähköntuotantokapasiteettia noin 2400 MW ja lämmöntuotantokapasiteettia 662 MW. Kolmen ensimmäisen yksikön kaupallinen käyttö alkoi vuonna 2011 Tjumenissä, Tšeljabinskissä ja Tobolskissa.

Meneillään olevan investointiohjelman valmistumisen jälkeen Fortumin tavoitteena on saavuttaa noin 500 miljoonan euron liikevoittotaso ja tuottaa positiivista taloudellista lisäarvoa Russia-divisioonassa. Huhtikuussa 2012 investointiohjelman loppuosan arvoksi arvioitiin noin 0,9 miljardia euroa.


Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Juha Laaksonen, talousjohtaja, puh. 0104524519
Sophie Jolly, johtaja, sijoittajasuhteet, puh. 0104532552

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja
tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat
vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian
saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme.
Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä
energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan.
Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja
nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli
6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa
työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi