Fortumin sponsorointiohjelmalle kansainvälistä tunnustusta

21 toukokuu 2012, 14:12

Fortum Tutor -ohjelma on palkittu Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n arvostetulla UEFA Grassroots -tunnustuksella. Ohjelma valittiin Euroopan parhaaksi Grassroots-projektiksi 16.5.2012 vietetyn UEFA Grassroots -päivän yhteydessä.

Fortum Tutor on yhdessä Palloliiton kanssa vuonna 2009 käynnistetty valtakunnallinen ohjelma, jonka avulla kehitetään jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja. Tavoitteena on taata lapsille osaava ja kannustava valmentaja. Fortum Tutor -ohjelma koskettaa yli 20 000 lasta perheineen ympäri Suomea.

Tutoreiksi on valittu 100 jalkapallovalmentamisen osaajaa, jotka tutoroivat yli 2 000 juniorivalmentajaa vuosittain. Valmentaja saa ohjelman kautta kaipaamansa konkreettisen tuen ja avun valmennuksen kehittämiseen.

Fortum rahoittaa ohjelman, ja vastuu sen sisällöstä on Palloliitolla. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat 5–11-vuotiaiden lasten valmentajat. Alle 12-vuotiaat lapset ovat lajin perusteiden oppimisen kannalta herkimmässä iässä, ja tarvitsevat siksi kannustavaa valmentajaa tuekseen.

Fortum Tutor -ohjelma palkittiin UEFA Grassroots -tunnustuksella

 

 

 

 

Satsaus lasten ja nuorten hyvinvointiin

Fortumin yhteiskuntasuhteista ja strategiasta vastaavan johtajan Anne Brunilan mukaan on arvokasta tukea harrastuksia, jotka auttavat lapsia kehittämään sosiaalisia taitojaan ja tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

"Parhaimmillaan hyvä harrastus luo läpi elämän kantavia ystävyyssuhteita ja vähentää syrjäytymisen riskiä. Osaava ja kannustava valmentaja on lapsen harrastuksen jatkumisen kannalta merkittävässä roolissa", Brunila muistuttaa.

Brunilan mukaan Fortum Tutor on hyvä esimerkki sponsorointiohjelmasta, jossa yritys ja kansallinen liitto satsaavat yhdessä tulevaisuuteen, eli lapsiin ja nuoriin.

Fortum Tutorista suomalainen vientituote

Myös Palloliitossa Grassroots-tunnustus on otettu ylpeänä vastaan.

"Tämä on merkittävä tunnustus koko suomalaiselle ruohonjuuritasolla tehtävälle työlle seuroissamme ja osoittaa, että olemme tällä osa-alueella Euroopan eliittiä", iloitsee Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

Lipposen mukaan Fortum Tutorista on tullut suomalainen vientituote, joka on sen käynnistymisestä saakka herättänyt laajaa kiinnostusta Euroopassa.

Grassroots-päivää juhlittiin myös UEFA:n kaikissa 53 jäsenliitossa 19.5.2012 osana Mestarien Liigan finaalin juhlallisuuksia. Grassroots-päivällä muistutetaan seurajalkapallon huipputapahtuman yhteydessä ruohonjuuritason työn merkityksestä jalkapallon elinvoimalle.

Fortum Tutor -hamo