Lehdistötiedote

Fortum Tutor -ohjelmalle UEFA Grassroots -tunnustus

16 toukokuu 2012, 12:00

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 16.5.2012 klo 12.00


Fortum Tutor -ohjelma on palkittu Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n arvostetulla UEFA Grassroots -tunnustuksella. Fortum Tutor on yhdessä Palloliiton kanssa vuonna 2009 käynnistetty valtakunnallinen ohjelma, jonka avulla kehitetään jalkapallojunioreiden valmentajien taitoja. Tavoitteena on taata lapsille osaava ja kannustava valmentaja. Fortum Tutor -ohjelma koskettaa yli 20 000 lasta perheineen ympäri Suomea.

Tutoreiksi on valittu 100 jalkapallovalmentamisen osaajaa, jotka tutoroivat yli 2 000 juniorivalmentajaa vuosittain. Valmentaja saa ohjelman kautta kaipaamansa konkreettisen tuen ja avun valmennuksen kehittämiseen. Fortum rahoittaa ohjelman, ja vastuu sen sisällöstä on Palloliitolla. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat 5–11-vuotiaiden lasten valmentajat. Alle 12-vuotiaat lapset ovat lajin perusteiden oppimisen kannalta herkimmässä iässä, ja tarvitsevat siksi kannustavaa valmentajaa tuekseen.

"Fortum Tutor on hyvä esimerkki sponsorointiohjelmasta, jossa yritys ja kansallinen liitto satsaavat yhdessä tulevaisuuteen – lapsiin ja nuoriin. Meille on arvokasta tukea harrastuksia, jotka auttavat lapsia kehittämään sosiaalisia taitojaan ja tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Parhaimmillaan hyvä harrastus luo läpi elämän kantavia ystävyyssuhteita ja vähentää syrjäytymisen riskiä. Osaava ja kannustava valmentaja on lapsen harrastuksen jatkumisen kannalta merkittävässä roolissa", Fortumin yhteiskuntasuhteista ja strategiasta vastaava johtaja Anne Brunila sanoo.

Fortum Tutor -ohjelma valittiin Euroopan parhaaksi Grassroots-projektiksi 16.5. vietetyn UEFA Grassroots -päivän yhteydessä. Grassroots -päivää juhlitaan UEFA:n kaikissa 53 jäsenliitossa myös osana lauantaina 19.5. pelattavan Mestarien Liigan finaalin juhlallisuuksia. Grassroots-päivällä muistutetaan seurajalkapallon huipputapahtuman yhteydessä ruohonjuuritason työn merkityksestä jalkapallon elinvoimalle.

Painokelpoisia kuvia Fortum Tutor -ohjelmasta löytyy Fortumin kuvapankista, osoitteesta:
www.fortum.com > Media > Kuvat ja logot > Fortum Media Bank > Sponsorointi

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Aki Koskinen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Fortum Oyj, puh. 050 453 6599


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi