Lehdistötiedote

Koululaisten suunnittelema Norppaooppera etenee

03 huhtikuu 2012, 13:00

Julistekilpailun äänestys käynnissä internetissä Julistekilpailun äänestys käynnissä internetissä

Norppaoopperalle valitaan virallinen mainosjuliste ala-asteen oppilaiden tekemistä piirrostöistä valtakunnallisessa kilpailussa. Kaikki kilpailusta kiinnostuneet voivat äänestää suosikkityötään osoitteessa www.norppaooppera.fi, huhtikuun 2. ja 19. päivän välisenä aikana. Äänestäneiden kesken arvotaan taulutietokone. Äänestyksen tulos julkistetaan 20. huhtikuuta 2012.

Fortumin, Savonlinnan Oopperajuhlien ja Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen edustajien muodostama raati on valinnut lähes 200 työn joukosta äänestykseen kymmenen ehdokasta. Voittajatyön pohjalta tehdään Norppaoopperan virallinen mainosjuliste. Voittajatyön tekijä ja hänen luokkatoverinsa pääsevät kahdeksi päiväksi leirikouluun Savonlinnaan.

Norppaooppera on Savonlinnan Oopperajuhlien lastenoopperaprojekti, joka käynnistyi syksyllä 2011. Peruskoulun 1 − 6 luokkalaiset osallistuivat aluksi kirjoituskilpailuun. Voittajatyön pohjalta oopperalle muokataan libretto. Visualisointikilpailussa koululaiset suunnittelevat oopperan lavastuksen, puvustuksen ja mainosjulisteen. Norppaooppera saa ensi-iltansa Olavinlinnan lavalla heinäkuussa 2013.

Norppaooppera -projektin tavoitteena on herättää opettajien ja koululaisten kiinnostus oopperataiteeseen ja sen jännittävään maailmaan. Samalla halutaan lisätä lasten ja aikuisten tietoisuutta Saimaan norpan uhanalaisesta tilanteesta. Energiayhtiö Fortumin taloudellinen tuki tekee Norppaoopperan luomisen mahdolliseksi.

"Fortumissa uskomme, että tämän päivän teot vaikuttavat tulevien sukupolvien elämään. Meistä on arvokasta tukea lasten ja nuorten innostusta taiteeseen ja sen tekemiseen. Haluamme myös jättää lapsillemme rikkaan ja monimuotoisen luonnon. Odotamme innolla Norppaoopperan ensi-iltaa heinäkuussa 2013", viestintäjohtaja Aki Koskinen Fortumista kertoo.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Olli Tuunanen, Savonlinnan Oopperajuhlat, puh. 050 5220 252
Eero Kovanen, Savonlinnan opettajakoulutuslaitos, puh. 040 5484 063
Mariia Korpi-Hallila, Fortum Oyj, puh.040 5241038

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi