Lehdistötiedote

Fortum Vesikoulu -ohjelma parantaa koko perheen uima- ja pelastautumistaitoja

19 huhtikuu 2012, 08:46

LEHDISTÖTIEDOTE 19.4.2012

Fortum on aloittanut yhteistyön Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH ry) kanssa. Fortum Vesikoulu -ohjelman tavoitteena on edesauttaa lasten uima-, pelastus- ja vesiturvallisuustaitojen kehittymistä.

”Uima- ja vesiturvallisuustaidot on kansalaistaito siinä missä lukeminen ja laskeminen. Uimataito on myös osa vesiturvallisuutta. Lasten uimataidoista on syytä olla huolissaan, sillä vastajulkistetun vuoden 2011 Uimataitotutkimuksen mukaan kuudesluokkalaisten uimataidossa ei ole tapahtunut kehitystä vuoden 2006 jälkeen. Ihanteellinen ikä uimataidon opettelulle on lapsen ollessa viidestä seitsemään vuotta, ja vanhempien aktiivisuudella on siinä tärkeä rooli", Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) toiminnanjohtaja Pärla Salomaa sanoo.

Vaikka useimmat koulut järjestävät uimaopetusta jossain vaiheessa alakoulua, vain harvoissa kouluissa toteutuu SUH:n suosittelema vuotuinen tuntimäärä. Moni lapsi jää myös uimaseurojen ja muiden tahojen järjestämien uimakoulujen ulkopuolelle niiden suuren suosion takia.

"Fortum Vesikoulun avulla haluamme tarjota mahdollisuuden uima- ja vesiturvallisuustaitojen opettelemiseen mahdollisimman monelle lapselle jo ennen kouluikää. Lisäksi haluamme innostaa perheitä yhteisen ja hyödyllisen harrastuksen pariin. Yhteistyö SUH:n kanssa sopii täydellisesti osaksi Fortumin sponsorointiohjelmaa, jossa panostamme tulevaisuuteen – lapsiin ja nuoriin", Fortumin viestintä- ja markkinointijohtaja Aki Koskinen toteaa.

Fortum Vesikoulu opettaa turvallisuutta ja valppautta vedessä

Fortum Vesikoulu -ohjelma starttaa tänä keväänä Joensuussa ja Paimiossa. Ohjelmaan kuuluvat esikouluikäisille tarkoitettu vesiturvallisuuskoulu, Fortum Vesikoulu sekä koko perheen tapahtuma Fortum Vesitaitopäivä.

Toukokuussa järjestettävään Fortum Vesikouluun saivat kutsun kaikki Paimion ja Joensuun esikoulut. Viikon mittaisen koulun vetäjinä toimivat SUH:n kouluttamat uimaopettajat. Fortum Vesikoulussa tutustutaan veteen erilaisten leikkien avulla, valmistellaan uimataitojen oppimista ja parannetaan vesirohkeutta. Samalla opitaan turvallisia toimintatapoja, harjoitellaan pelastusvälineiden käyttöä sekä tutustutaan pelastusliiveihin.

Fortum Vesitaitopäivissä kannustetaan perheitä viihtymään vedessä

Vesikoulupaikkakunnilla järjestetään myös kaikille kaupunkilaisille avoin tapahtuma Fortum Vesitaitopäivä. Sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta pelastustaitojen tärkeydestä sekä herättää kiinnostus uimiseen koko perheen yhteisenä harrastuksena. Vesitaitopäivän ohjelmassa on pelastusvälineiden käyttöopastusta, lapsi-vanhempi uimakouluja ja uimataitotestejä. Kävijät pääsevät myös harjoittelemaan soutuveneeseen nousua vedestä, pelastuslaudan kuljettamista tai vaikkapa ämpärin käyttöä kellukkeena. Kaikkia harjoituksia ohjaavat SUH:n koulutetut uimaopettajat.

Fortum Vesitaitopäivä järjestetään Vesikon virkistysuimalassa Joensuussa lauantaina 21.4., ja Paimiossa tapahtuma on lauantaina 26.5. Solinan uimahallissa. Fortum Vesikoulu ja Vesitaitopäivät saavat jatkoa syksyllä 2012 kahdella uudella paikkakunnalla.

Fortum Oyj
Konserniviestintä


Lisätietoja:
Mariia Korpi-Hallila, Fortum Oyj, puh.040 524 1038
Pärla Salomaa, SUH ry, puh. 050 572 3156


Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi