Lehdistötiedote

Fortumin Säätiö jakoi apurahoja yli puolen miljoonan euron arvosta

08 maaliskuu 2012, 14:13

Designvuoden kunniaksi apurahojen jakotilaisuudessa kuultiin Marianna Merenmiehen esitys kestävään kehitykseen tähtäävästä muotoilusta autojen suunnittelussa. Merenmies on yksi Fortumin apurahan saajista, ja hän tekee lopputyötään Lontoossa Royal College of Art -yliopistossa. Vuonna 2011 hän oli yksi Ferrari World Design -kilpailun finalisteista.

Fortumin Säätiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Tapio Kuula, oli tyytyväinen korkeatasoisiin apurahahakemuksiin. Kuulan mukaan säätiöllä on tärkeä merkitykseen uusien kestävän kehityksen mukaisten energiaratkaisujen tutkimisessa.

Lista apurahojen saajista julkaistaan myöhemmin Fortumin Säätiön internetsivuilla, osoitteessa: www.fortum.fi/saatio

Fortumin Säätiö

Lisätietoja:
Jouni Keronen, Fortumin Säätiön asiamies, puh. 050 453 4881, jouni [piste] keronen [ät] fortum [piste] com

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Baltiaan. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi