Lehdistötiedote

Fortum tukee Akseli Gallen-Kallelan näyttelyä Musée d'Orsayn taidemuseossa Pariisissa

06 helmikuu 2012, 15:38

LEHDISTÖTIEDOTE 6.2.2012

Pariisin Musée d'Orsayssä avautuu 7.2.2012 Akseli Gallen-Kallelan huippukauden tuotantoa esittelevä näyttely. Helsingin taidemuseon, Pariisin Musée d'Orsayn ja Düsseldorfin Museum Kunstpalastin yhteistyönä toteutettu näyttely esittelee valikoiman Akseli Gallen-Kallelan mestariteoksia. Helsingin taidemuseosta Pariisiin siirtynyt näyttely on laajin Gallen-Kallelan taiteen katselmus, joka on koskaan järjestetty Ranskassa.

Fortum on yksi näyttelyn tukijoista ja Fortumin Taidesäätiö on lainannut kokoelmistaan Musée d’Orsayn -näyttelyyn kaksi luontoaiheista Gallen-Kallelan maalausta: Imatrankoski (1893) ja Palanut honka (1906).

Fortumin Taidesäätiö perustettiin vuonna 2005 vaalimaan taidekokoelmaa, jonka Fortum Oyj ja sen edeltäjäyhtiöt ovat keränneet. Valtaosin suomalaista taidetta edustava kokoelma pitää sisällään yhteensä noin 300 teosta 125 taiteilijalta.

Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) - Une passion finlandaise -näyttely on esillä Musée d’Orsayssä 7.2. - 6.5.2012.

 

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Mari Kalmari, Viestintäjohtaja, Power-divisioona, p. 040 520 1709

 

Fortum Ranskassa

Fortum perusti vuonna 2011 maaorganisaation Ranskaan tavoitteenaan osallistua uusiutuvan energian kehittämiseen maassa. Fortum France SNC osallistuu Ranskan tulevaan vesivoimakonsessioiden tarjouskilpailuun sekä aaltoenergian kehittämiseen ranskalaisen meriteollisuusyrityksen DCNS:n kanssa lokakuussa 2011 allekirjoitetun aiesopimuksen mukaisesti.
 

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi