Lehdistötiedote

Fortum ja Nissan yhteistyöhön - sähköautojen latausyksikkö tarjoaa vaivattoman ja turvallisen latauksen

02 helmikuu 2012, 13:45

LEHDISTÖTIEDOTE 2.2.2012

Fortum ja Nissan ovat kehittäneet yhteistyössä uuden, kotiin asennettavan latausyksikön, jota suositellaan huhtikuussa myyntiin tulevan Nissan LEAF -sähköauton omistajille.

Fortumin latausyksikkö vastaa 1.2.2012 voimaantulevaa standardia sähköautojen kotilatauksesta. Lataus kestää 16 ampeerin kaapelilla alle kahdeksan tuntia eli sujuu huomattavasti nopeammin kuin lataus LEAFin mukana tulleella virtajohdolla. Kotilatausyksikkö varmistaa aina vaivattoman, optimaalisen ja turvallisen latauksen ja antaa tarvittaessa lisäkapasiteettia myös akun lämmitykseen kylmissä olosuhteissa.

“Fortumin Charge & Drive -palvelu tarjoaa sähköauton omistajille latausyksiköitä niin kotiin kuin työpaikalle auton lataamiseksi mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti”, kertoo Fortumin Charge & Drive -yksikön myyntijohtaja Juha Stenberg.
 
"Tämä käytännöllinen latausjärjestelmä on tärkeä osa Nissan LEAFin lanseerausta Suomen markkinoille. Sen ansiosta Nissan LEAFin omistajat voivat nauttia samanlaisesta vapaudesta kuin perinteisen auton omistajat, sillä he voivat käyttää niin omaa kotilatauspistettään kuin julkisia latausasemia", toteaa Nissan Nordic Europe Oy:n toimitusjohtaja Jacek Gorski.  

Fortumilla on tällä hetkellä yli 100 julkista latauspistettä Pohjoismaissa. Sähköautot ovat tärkeä osa lähitulevaisuuden energiaratkaisuja, sillä ne tarjoavat keinon hillitä liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Fortumin tavoitteena on tehdä ympäristömyönteiseen autoiluun siirtyminen mahdollisimman helpoksi. Charge & Drive on tulevaisuuden ratkaisu, joka tarjoaa yksinkertaisen, nopean ja varman tavan ladata sähköautoja. Lisätietoja Fortumin Charge & Drive -palveluista löytyy internetistä, osoitteesta: www.chargedrive.fi.

Nissan LEAFin voimanlähteenä toimii auton etuosaan sijoitettu kompakti sähkömoottori, joka välittää voimaa etupyörille. 80 kW:n vaihtovirtamoottori kehittää vääntöä 280 Nm ja takaa yli 145 km/h:n huippunopeuden. Moottori saa virransyötön Nissanin kehittämästä, laminoiduilla kennoilla varustetusta litiumioniakusta, jonka teho on 24 kWh. Auton toimintasäde latausten välillä on 175 km uuden eurooppalaisen NEDC-testisyklin mukaan, joten se on todella varteenotettava vaihtoehto ennen kaikkea kaupungissa autoileville.

Fortumin uusi latausyksikkö maksaa 1 299 euroa ja on verotuksessa kotitalousvähennyskelpoinen. Hintaan sisältyy latauslaite, kotiinkuljetus ja asennus. Nissan LEAF -sähköauton hinta on 40 800 euroa.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Juha Stenberg, myyntijohtaja, Charge & Drive, Fortum Oyj, puh. 050 453 1254

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2011 Fortumin liikevaihto oli 6,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 800 henkilöä.. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi laajimmin esillä olevista aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 12 500 työntekijää suunnittelussa, tutkimuksessa ja kehityksessä, valmistuksessa ja logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime vuonna yli 528 000 autoa mm. kompakteja tila-autoja, palkittuja crossover-malleja, katumaastureita ja hyötyajoneuvoja. Nissanin valikoimassa on Euroopassa tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja tavoitteena on olla tulevaisuudessa Euroopan johtava japanilainen autonvalmistaja.

Nissan Nordic Europe Oy on Nissanin maahantuonti- ja markkinointiyritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yrityksellä on noin 165 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. www.nissan.fi