Lehdistötiedote

Fortumin toukokuussa 2010 tiedottama tutkintapyyntö liittyen taloudelliseen väärinkäytösepäilyyn tytäryhtiössä

12 tammikuu 2012, 10:02

LEHDISTÖTIEDOTE 12.1.2012

Lehdistötiedotteen 31.5.2010 mukaisesti Fortum jätti toukokuussa 2010 Helsingin poliisille tutkintapyynnön liittyen mahdollisiin taloudellisiin väärinkäytöksiin asiantuntijapalveluita tarjoavassa Hexivo Oy:ssä, jonka liiketoiminta kohdistuu Venäjälle. Fortum omistaa Hexivosta Fortum Nuclear Services Oy:n kautta 52 % ja venäläinen yhtiö loput.

Epäselvyydet liittyvät Hexivon ja venäläisyhtiön väliseen rahaliikenteeseen vuosina 1998 - 2010. Fortum on tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa asian selvittämiseksi ja tehnyt asiassa myös perusteellisen sisäisen tarkastuksen.

"Fortumilla on vain yksi hyväksytty tapa toimia ja edellytämme, että jokainen fortumlainen kaikissa liiketoiminnoissamme noudattaa sitä. Meille on erittäin tärkeää, että epäselvyydet tutkitaan perusteellisesti", sanoo Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula.

Hexivo Oy:n vuosiliikevaihto on ollut enintään 4 miljoonaa euroa.

Fortum ei kommentoi asiaa tutkinnan ollessa kesken.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Anne Brunila, johtaja, yhteiskuntasuhteet ja strategia, Fortum Oyj, puh. +358 10 452 0970

Tiedote 31.5.2010: http://www.fortum.com/fi/media/Pages/fortumilta-tutkintapyynto-poliisille-liittyen-taloudelliseen-vaarinkaytosepailyyn-tytaryhtiossa.aspx

 

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi