Lehdistötiedote

Fortum aloittaa uusien sähkömittareiden asennukset Oulussa ja Koillismaalla

16 tammikuu 2012, 09:00

LEHDISTÖTIEDOTE 16.1.2012

Asiakkaat voivat tarkistaa tarkemman asennusaikataulun Fortumin internetsivuilla osoitteessa www.fortum.fi/alyboksi. Asennuksia tehdään myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Uuden  Älyboksin ansiosta sähkölasku perustuu ajantasaiseen sähkönkäyttöön. Asiakkaat voivat myös hallita energiakäyttöään helpommin, kun sähkönsäästötoimenpiteet näkyvät suoraan laskulla. Jatkossa sähköt voidaan mittareiden avulla kytkeä ja katkaista entistä nopeammin esimerkiksi muuttojen yhteydessä. Myös sähkön laadun seuranta on helpompaa, ja sähkökatkot lyhenevät, kun katkoalueet voidaan paikallistaa ja korjata nopeammin.

Kaikki asiakkaat saavat postitse hyvissä ajoin ennen asennusta tiedon asennusajankohdasta. Jos asentajalla on vapaa pääsy mittarille, ei asiakkaan tarvitse olla paikalla mittarin vaihdon aikana. Mikäli sähkömittari sijaitsee sisällä asunnossa tai muussa lukitussa tilassa tai mittarille ei ole esteetöntä kulkua (esim. asiakkaan omat lukitukset mittauskeskuksessa tai puomi yksityistiellä), asiakkaan tulisi olla paikalla varmistamassa pääsy mittarille tai avata lukitukset mittarinvaihdon ajaksi. Kaikilla asentajilla on Fortumin henkilökortti.

Mittarinvaihdolla on vaikutusta yösähköön ja kuormanohjauksiin
Fortum Sähkönsiirto Oy:n asiakkailla on aikaisemmin yösähkö kesäaikaan ajoittunut kello 23 - 08 välille. Mittareiden vaihdon myötä edullisemman yösähkön aika ajoittuu aina samaan ajankohtaan, kello 22 - 07 välille ympäri vuoden. Yösähköä käyttävien laitteiden, esimerkiksi lämminvesivaraajan ja lattialämmityksen automaattisia kytkentäaikoja porrastetaan mittarinvaihdon jälkeen yösähkön alkamisajan ja puolenyön välille sähköverkon kuormituksen tasaamiseksi. Lämmityslaitteita ohjaava rele napsahtaa automaattikytkennän yhteydessä, mutta releen napsahdus ei ilmaise yösähkön alkamisaikaa.

Fortum Distribution
Viestintä

Lisätietoja
Arto Liikanen, aluepäällikkö Fortumin Älykkäät sähkömittarit -hanke, puh. 050 455 7439
Miriikka Laakkonen, viestintäpäällikkö Fortum Distribution puh. 0400 259 088, miriikka [piste] laakkonen [ät] fortum [piste] com

Fortumin Älykkäät sähkömittarit -hanke
Vuoteen 2014 mennessä otetaan koko Suomessa käyttöön etäluettavat tuntikulutuksen mittaavat sähkömittarit. Mittareiden vaihto perustuu valtioneuvoston asetukseen, joka astui voimaan maaliskuussa 2009. Fortum asentaa oman mittarinsa, Fortum Älyboksin, kaikille sähkönsiirron asiakkailleen. Mittarit vaihdetaan asiakkaille tarkan aikataulun mukaan vuosien 2010–2013 aikana. Yhdellä alueella mittarit vaihdetaan n. 6 - 8 viikon aikana. Asentaminen on asiakkaille maksutonta, eikä mittarinvaihto vaikuta sähkön myyntihintoihin.

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi