Lehdistötiedote

Fortumin joululahjoitus annetaan tänä vuonna lapsille

21 joulukuu 2011, 09:00

LEHDISTÖTIEDOTE 16.12.2011

Fortumin henkilöstö on jo usean vuoden ajan lahjoittanut joulutervehdyksiin varatun summan hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna Suomessa Fortumin 30 000 euron joululahjoituksen saa Pelastakaa Lapset ry. 

Fortumin Suomen henkilöstö äänesti kolmesta lahjoituskohteesta voittajaksi Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoiminnan. Tänä vuonna kaikki äänestettävät kohteet tukivat lapsia ja nuoria Fortumin toimintamaissa.

“Uuden sukupolven energiayhtiönä haluamme tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Pelastakaa Lapset on kansainvälinen ja tunnettu järjestö. Tukemme auttaa lapsia ja heidän perheitään selviytymään paremmin arjesta", sanoo Aki Koskinen, Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja.

”Lämmin kiitos joululahjoituksesta koko Fortumin väelle. Tuellanne moni kotimaan lapsi saa itselleen ikioman tukiperheen, tukihenkilön tai lomakodin. Samalla voimme auttaa heidän vanhempiaan selviytymään vaikeiden aikojen yli”, kiittää Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Henkilökunta äänesti lahjoituksesta myös muissa Fortumin toimintamaissa. Voittajiksi valikoituivat Ruotsissa Friends (koulukiusaaminen), Puolassa Dziecięca Fantazja (vakavasti sairaiden lasten unelmien toteuttaminen), Latviassa Sun's Child (vammaisten lasten tukijärjestö) sekä Virossa Pärnu Lastekula (lastenkotitoiminta). Liettuassa summa jaettiin seuraaville kohteille: Vaiko širdies asociacija (sydänsiirtoa odottavien lasten järjestö) 50 %, Jaunimo linija (nuorten linja) 25 % ja Gelbėkit vaikus (Pelastakaa Lapset) 25 %. Kokonaisuudessaan Fortumin lahjoitussumma on tänä vuonna 90 000 euroa.


Fortum Oyj
Konserniviestintä
 
Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi