Lehdistötiedote

Fortum myy virolaisen sähkön myynti- ja siirtoyhtiönsä Imatran Seudun Sähkölle

20 joulukuu 2011, 11:00

Fortum Elekter AS:lla on 24 400 sähkönsiirto- ja sähkönmyyntiasiakasta Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2010 oli 15 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 43 henkilöä Haapsalussa ja Viimsissä.

"Sijoitus Fortum Elekteriin tarjoaa meille vahvan jalansijan Viron vapautuvilla sähkömarkkinoilla", Imatran Seudun Sähkön toimitusjohtaja Jorma Tapaninen sanoo. "Yhdistämällä osaamisemme ja kokemuksemme meillä on entistä paremmat mahdollisuudet kehittää molempien yhtiöiden liiketoimintaa sekä tarjota luotettavaa sähkönjakelua ja moderneja palveluita asiakkaillemme molemmissa maissa."

"Fortum Elekter on paikallisten hyvin johtama yritys, jossa on vankka osaaminen ja korkea asiakastyytyväisyys", Fortumin siirtoliiketoiminnasta vastaava Ari Koponen toteaa. "Olemme kuitenkin vuonna 2010 uudistamassamme strategiassa päättäneet keskittyä sähkönjakeluun Pohjoismaissa, ja luovumme siksi Fortum Elekteristä."

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jorma Tapaninen, toimitusjohtaja, Imatran Seudun Sähkö Oy p. 050 505 2324 
Ari Koponen, johtaja, Fortum Distribution, p. 050 453 1254

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Imatran Seudun Sähkö
Imatran Seudun Sähkö Oy on vakavarainen sähkön tuotantoon, siirtoon ja myyntiin keskittynyt energiakonserni, jonka kilpailukyky perustuu omavaraisuuteen sähkön hankinnassa, laadukkaaseen palveluun sekä ympäristö-, energiatehokkuus-, työterveys ja–turvallisuusasioiden huomioimiseen. Kaikki konsernin toiminnot ovat saaneet ISO 9001-, ISO 14001- ja OHSAS 18001 -sertifikaatit.

Imatran Seudun Sähkö Oy on yksityinen noin 2300 osakkeenomistajan omistama yhtiö. ISS-konsernin liikevaihto on noin 35 milj.€ ja konserni työllistää suoraan noin 65 henkilöä. ISS-konserniin kuuluvat mm. Imatran Energia Oy ja Kaakon Energia Oy, joiden kautta ISS on mukana monessa energiantuotannon yhteenliittymässä ja projektissa.