Pörssitiedote

Fortum myy Fortum Energiaratkaisut Oy:n ja Fortum Termest AS:n EQT Infrastrusture Fundille

19 joulukuu 2011, 08:30

Fortum Energiaratkaisut Oy ja Fortum Termest AS ovat vastanneet pienelle ja keskisuurelle teollisuudelle ja palvelusektorille suunnatusta Fortumin lämpö-, höyry- ja kylmäliiketoiminnasta Suomessa ja Virossa. Vuonna 2010 yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 150 miljoonaa euroa ja kokonaismyyntivolyymi noin 3,4 TWh. Vuonna 2010 EBITDA oli noin 20 miljoonaa euroa. Fortum Energiaratkaisut Oy:n palveluksessa on 72 henkilöä Suomessa ja Fortum Termest AS:n palveluksessa 77 henkilöä Virossa.

"Myytävät yhtiöt tuottavat räätälöityjä energiaratkaisuja asiakkailleen. Tämä liiketoiminta eroaa merkittävästi suuren mittakaavan kaukolämpöliiketoiminnasta sekä yhdistetystä sähkön ja lämmön (CHP) tuotannosta, johon Fortum strategiansa mukaisesti keskittyy", sanoo Fortumin Heat-divisioonan Suomen maajohtaja Jouni Haikarainen.

"Fortum Energiaratkaisut ja Termest ovat hyvin hoidettuja yhtiöitä, jonka johto ja henkilöstö on sekä osaavaa että sitoutunut yhtiöön. Myös yhtiön asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla. Näemme paljon kasvumahdollisuuksia sekä uusasiakashankinnassa että nykyisten asiakkaiden fossiilisia polttoaineita käyttävien laitosten siirrossa biopolttoaineisiin. Lisäksi näemme mahdollisuuksia maalämmön sekä lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen yhdistelmissä, joissa Fortum Energiaratkaisuilla on markkinajohtajan osaamista", sanoo Risto Riekko, yhtiöiden tuleva hallituksen puheenjohtaja.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jouni Haikarainen, johtaja, Fortum, Heat-divisioona, puh. +358 40 709 5690


Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

EQT
EQT on Pohjois-Euroopassa toimiva johtava yksityinen sijoitusyhtiö, jonka sijoitettava pääoma, lähes 18 miljardia euroa, jakaantuu useiden sijoitusstrategioiden kesken. Teollisen neuvonantajaverkostonsa avulla EQT ostaa ja rahoittaa korkealaatuisia keskisuuria ja suuryrityksiä Pohjois- ja Itä-Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa kehittääkseen näistä johtavia yrityksiä kasvuhakuisen teollisen strategian pohjalta. Toimintansa aikana EQT on sijoittanut yli 10,8 miljardia euroa yli 100 yritykseen ja myynyt edelleen 50 yritystä. EQT-omisteisissa yrityksissä on yli 550 000 työntekijää.

EQT Infrastructure Fund sijoittaa ensisijaisesti nykyiseen infrastruktuuriin Pohjois- ja Itä-Euroopassa, mutta voi sijoittaa myös maailmanlaajuisesti ja erityisesti Pohjois-Amerikkaan. Sijoituskohteet kuuluvat perusinfrastruktuuriin, konsessioihin perustuvaan ja  sosiaaliseen infrastruktuuriin sekä näihin liittyviin palveluihin.