Lehdistötiedote

Fortum tuo ensimmäisenä energiayhtiönä Suomessa markkinoille eri tuotevaihtoehtoja kaukolämpöön

16 marraskuu 2011, 16:10

LEHDISTÖTIEDOTE 16.11.2011


Fortum tuo ensimmäisenä Suomessa markkinoille eri tuotevaihtoehtoja kaukolämpöön. Yhtiön kaukolämmön piirissä olevat asiakkaat voivat valita ensi vuoden alusta lähtien kolmesta eri lämpötuotteesta. Fortum Kestolämpö on jatkuvasti voimassaoleva, huoleton tuote, kun taas Fortum Takuulämpö on kiinteähintainen kahden vuoden sopimuskauden ajan. Fortum Kausilämpö soveltuu puolestaan sellaisille yritysasiakkaille, jotka eivät käytä kaukolämpöä pääasiallisena lämmitysmuotonaan, vaan tarvitsevat kaukolämpöä esimerkiksi talven pakkashuippujen taltuttamiseen.

Samalla Fortum ottaa vuoden 2012 alusta alkaen käyttöön uuden kaukolämmön hinnoittelumallin kaukolämpöverkkoalueillaan Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä, Tuusulassa, Nokialla ja Joensuussa. Uusi hinnoittelumalli perustuu tehomaksuun ja energiamaksuun. Mittaustekniikan kehittyminen ja etäluenta mahdollistavat perusmaksun muuttamisen tehomaksuksi. Uudessa hinnoittelumallissa laskutus tapahtuu käytetyn ja mitatun lämmitystehon mukaan sekä ottaa huomioon esimerkiksi kiinteistöön tehdyt perusparannukset. Laskentaperusteena tehomaksun hinnoittelussa käytetään suurinta mitattua tehojaksoa viimeisen kolmen vuoden aikana.  

"Nyt lanseerattavat uudet tuotteet huomioivat paremmin erilaisten käyttäjien tarpeet. Haluamme antaa asiakkaillemme enemmän päätösvaltaa ja aidon mahdollisuuden vaikuttaa kaukolämpölaskun suuruuteen. Jatkossa asiakkaan oma energiatehokas toiminta tulee näkymään entistä selkeämmin lämmityksen ja lämpimän käyttöveden kustannuksissa", Fortumin kaukolämmön myyntijohtaja Kristian Rehnström sanoo.

Fortum lähettää asiakkailleen kirjeen uusista tuotteista ja hinnoittelumallista marraskuussa.

Lisätietoa osoitteessa: www.fortum.fi/lampotuote


Fortum Heat-divisioona   
Viestintä

Lisätietoja: Kristian Rehnström, myyntijohtaja, Fortum Heat-divisioona, puh. 050 453 4271.

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.