Lehdistötiedote

Fortum toteutti Elisan konesalin ympäristömyönteisen energiaratkaisun Espoossa

30 marraskuu 2011, 11:00

LEHDISTÖTIEDOTE 30.11.2011

Tietoliikenne- ja ICT-palveluita tarjoava Elisa otti marraskuussa käyttöön Fortumin toteuttaman innovatiivisen, lämmön hukkaenergiaa hyödyntävän ratkaisun konesalikeskuksessaan Espoossa. Energiaratkaisu perustuu konesalin palvelimissa syntyvän lämpöenergian hyödyntämiseen kokonaisuudessaan Espoon kaukolämmityksessä. Elisan konesali tuottaa lämpöä vuosittain noin 20 000 megawattituntia, joka vastaa noin 1 000 omakotitalon lämpöenergian vuosikulutusta. Konesalin energiatehokkuus lisääntyy huomattavasti, kun palvelimissa syntyvää lämpöenergiaa voidaan hyödyntää täysimääräisesti ympäri vuoden.

"Haluamme tarjota asiakkaillemme energiaratkaisuja, jotka ovat luotettavia, helppoja ja energiatehokkaita. Elisan konesalikeskuksen myötä Espoon kaukolämmön tuotannon CO2-ominaispäästöt vähenevät", toteaa Fortumin Heat-divisioonan investointijohtaja Dan Blomster.
 
"Elisa panostaa kaikessa toiminnassaan ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen. Palvelinsalin energiatehokkuus on huippuluokkaa ja ratkaisulla varmistamme ympäristöystävällisesti riittävän kapasiteetin sekä uudet palvelut liiketoiminnoille ja asiakkaillemme", Elisan IT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Satu Kiiskinen sanoo.
 
Fortum Heat-divisioona  
Viestintä
 
Lisätietoja:
Dan Blomster, investointijohtaja, Fortum Heat-divisioona, puh 050 453 3962
Satu Kiiskinen, johtaja, IT-liiketoiminta, Elisa Oyj, puh. 050 506 3757
 
 

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja: www.fortum.com/fi

 

Elisa

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme Suomen kattavimman ja nopeimman 3G-verkon. Liikevaihtomme vuonna 2010 oli 1,46 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 600. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa.  Lisätietoja www.elisa.fi