Lehdistötiedote

Fortum aloitti uusien sähkömittareiden asennukset Joensuussa

29 marraskuu 2011, 13:00

LEHDISTÖTIEDOTE 29.11.2011

Fortum on aloittanut uusien etäluettavien sähkömittareiden asentamisen asiakkailleen Joensuussa. Mittarit vaihdetaan ensin Noljakan, Käpykankaan, Rantakylän ja Mutalan alueilla. Otsolan ja Niinivaaran alueilla asennukset alkavat vuoden 2012 lopussa. Yhteensä Joensuussa asennetaan 30 700 uutta sähkömittaria.
 
Uudet mittarit auttavat kuluttajia seuraamaan ja hallitsemaan sähkönkulutustaan aiempaa paremmin. Ajantasaisen mittauksen ansiosta sähkön säästäminen näkyy heti seuraavassa sähkölaskussa. Erityisesti sähkölämmittäjän kannattaa varautua siihen, että talvella sähkölaskut ovat kesäkautta suuremmat.

Jatkossa sähköt voidaan mittareiden avulla kytkeä ja katkaista entistä nopeammin esimerkiksi muuttojen yhteydessä. Myös sähkön laadun seuranta on helpompaa, ja sähkökatkojen yhteydessä katkoalueiden paikallistaminen ja vikojen korjaaminen on nopeampaa.

Kaikki asiakkaat saavat postitse hyvissä ajoin ennen asennusta tiedon asennusajankohdasta. Jos asentajalla on vapaa pääsy mittarille, ei asiakkaan tarvitse olla paikalla mittarin vaihdon aikana. Mikäli sähkömittari sijaitsee sisällä asunnossa tai muussa lukitussa tilassa, paikalla täytyy olla henkilö päästämässä asentaja mittarin luo. Kaikilla asentajilla on Fortumin henkilökortti.
 
Koko Suomessa otetaan käyttöön etäluettavat, tuntikulutuksen mittaavat sähkömittarit vuoteen 2014 mennessä. Mittareiden vaihto perustuu valtioneuvoston asetukseen, joka astui voimaan maaliskuussa 2009. Fortum asentaa uudet etäluettavat mittarit kaikille asiakkailleen vuosien 2010–2013 aikana. Asentaminen on asiakkaille maksutonta, eikä mittarinvaihto vaikuta sähkön myyntihintoihin.

Lisätietoa hankkeesta löytyy Fortumin verkkosivuilta osoitteessa www.fortum.fi/alyboksi

Fortum, Electricity Solutions and Distribution -divisioona
Viestintä

Lisätietoja:

Olli Kujanperä, aluepäällikkö Espoo ja Joensuu, Fortumin Älykkäät sähkömittarit -hanke puh. 040 137 9845, olli [piste] kujanpera [ät] fortum [piste] com

Miriikka Laakkonen, viestintäpäällikkö Fortum Distribution puh. 0400 259 088, miriikka [piste] laakkonen [ät] fortum [piste] com

 

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle, Puolaan ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi