Lehdistötiedote

Fortum ottaa käyttöön uuden höyryn tuotantolaitoksen Oulun Sanginsuussa

20 lokakuu 2011, 11:00

LEHDISTÖTIEDOTE 20.10.2011

Uusi höyryntuotantolaitos hyödyntää tuotannossaan kotimaisia biopolttoaineita ja turvetta. Aiemmin öljyyn perustuvan tuotannon korvaaminen kotimaisilla polttoaineilla lisää tuotannon ympäristömyönteisyyttä sekä kannattavuutta.
                                                                

Fortum Heat-divisioona                                                         
Viestintä                                                                      

Lisätietoja: Arto Liikanen, aluepäällikkö, Fortum Heat-divisioona, Pohjois-Suomi puh. 050 455 7439


Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.
Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.