Lehdistötiedote

Fortum myy vähemmistöosuutensa norjalaisesta sähkönmyyntiyhtiöstä

18 lokakuu 2011, 09:01

Fortum on sopinut myyvänsä 24,5 % vähemmistöosuutensa pohjoisnorjalaisen sähkönmyyntiyhtiön, Ishavskraft AS:n neljälle muulle osakkaalle. Osuuden ostavat Alta Kraftlag SA, Ymber AS, Repvåg Kraftlag SA ja Luostejok Kraftlag SA. Ishavskraft AS:n omistajiin kuuluu myös Troms Kraft. Myyntivoitto kirjataan kuluvan vuoden neljännen neljänneksen tulokseen. Kaupalla ei ole merkittävää tulosvaikutusta. Kauppa saatetaan päätökseen 28.10.2011.

Viisi Finnmarkin ja Pohjois-Tromssan alueen paikallista energiayhtiötä perusti Ishavskraft AS:n kesäkuussa 1997. Fortum hankki 49 % yhtiön osakepääomasta vuonna 2000. Ishavskraft AS:llä on noin 90 000 asiakasta, yrityksen liikevaihto on 1,7 miljardia Norjan kruunua ja se työllistää runsaat 20 työntekijää Altassa ja Tromssassa.

Fortum luopuu Ishavskraft AS:n vähemmistöosuudesta keskittyäkseen omaan kuluttaja-brändiinsä.

Lisätietoja antaa:
Hans Kristian Rød, Fortum Holding, Norja,
puh. +47 90118612, sähköposti: hans [piste] rod [ät] fortum [piste] com