Lehdistötiedote

Fortum lisää sähkönjakelun luotettavuutta Kuusamon sairaalassa ja ydinkeskustassa

26 lokakuu 2011, 10:29

LEHDISTÖTIEDOTE 26.10.2011 Sähkötöillä on myös maisemallisia vaikutuksia

Kuusamon sairaala pääsee vielä tämän vuoden aikana hyötymään entistä varmemmasta sähkönjakelusta, kun Fortumin uusi kauko-ohjattava erotinasema saadaan valmiiksi sairaalan viereen.

"Sairaaloiden perusjärjestelmiin kuuluu toki varavoimaa, jotta sähkökatkon sattuessa voidaan taata kriittisimmät toiminnot", Pohjois-Suomen investointiprojekteista vastaava Pekka Vierimaa Fortumista taustoittaa.

"Luotettava sähkönjakelu helpottaa kuitenkin sairaalan toimintaa: mitä varmemmin sähköä saadaan sairaalaan, sitä paremmin henkilökunta voi keskittyä päivittäiseen työhönsä eli potilaisiin."

Kauko-ohjattavan erotinaseman avulla sähköverkon kytkentätilannetta voidaan muuttaa sähkövian sattuessa nopeasti. Näin voidaan tehokkaasti lyhentää mahdollisia sairaalaa koskevia sähköhäiriöitä.

Keskustaa kaapeloidaan

Sairaalaan kohdistuvien parannustöiden lisäksi parannetaan myös Kuusamon ydinkeskustaan kohdistuvan sähkönjakelun luotettavuutta, kun sairaalan läheisyydessä kulkevia ilmajohtoja kaapeloidaan maan alle suojaan sään vaihteluilta.

Kaapelointitöitä suoritetaan myös Kuusamon Prisman läheisyydessä sekä taajamassa sijaitsevalla Nilonkankaan hautausmaalla, jonka läpi kulkevista sähköpylväistä luovutaan muutaman vuoden kuluessa. Sähköä jaellaan jatkossa maahan upotettujen kaapeleiden välityksellä, ja uusi linja siirretään hautausmaalta kulkemaan Kitkantien läheisyyteen.

Kaapelointitöiden yhteydessä vaihdetaan myös sähkönjakelussa tarvittavia pylväsmuuntamoita paremmin suojatuiksi puistomuuntamoiksi, mikä parantaa osaltaan sähköverkon luotettavuutta alueella.

Projektilla on kuusamolaisille myös maisemallisia vaikutuksia, kun monet sähköpylväistä poistuvat keskustan alueelta.

Kuusamon sairaalan läheisyydessä tapahtuvat sähköverkon parannustyöt on tarkoitus aloittaa ensi viikolla ja saada valmiiksi vielä tämän vuoden loppuun mennessä. Keskustan kaapelointityöt ovat jo käynnissä ja taukoavat roudan ajaksi. Työt jatkuvat taas maan sulettua ensi vuoden keväällä.


Fortum Electricity Solutions and Distribution -divisioona
Viestintä

Lisätietoja:
Toivo Hietala, kenttäpäällikkö, Fortum, puh. 050 455 2030
Karoliina Lehmusvirta, viestintäpäällikkö, Fortum, puh. 040 5813 710

Kuvia Kuusamon verkostoparannushankkeesta lehdistökäyttöön:
www.fortum.com > Mediaroom > Photos and logos > Fortum Media Bank > Electricity distribution

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi