Lehdistötiedote

Fortum esittelee sähköajoneuvojen latausratkaisuja Espoon Keilaniemessä

01 syyskuu 2011, 12:00

Fortum avasi tänään Keilaniemen pääkonttorinsa edustalle elävän näyttelyn, jossa testataan erilaisia sähköajoneuvojen latausasematyyppejä. Uudet pikalatausasemat lyhentävät sähköautojen vaatiman nykyisen 6-8 tunnin latausajan noin 15-20 minuuttiin. Esittelyalueelle on asennettu myös ultranopea latausasema, joka voi lyhentää kaupalliseen käyttöön tullessaan sähköautojen latausajan jopa 5 minuuttiin. Keilaniemeen asennetut pikalatausasemat toimivat muun muassa autojen maahantuojien testikäytössä.

Uudet pikalatausasemat lyhentävät latausajan 15-20 minuuttiin

Avajaisseminaarissa puhui liikenneministeri Merja Kyllönen, ja esittelyalueen avasi sähköautoa virka-autonaan käyttävä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Mukana avajaisissa oli myös Metropolia ammattikorkeakoulun maailmalla mainetta niittänyt suomalainen sähköurheiluauto ERA.

"Sähköautot rynnistävät Pohjoismaihin voimakkaasti vuoden 2012 aikana. Olemme näyttäneet yhdessä Metropolia ammattikorkeakoulun kanssa, että sähköauton lataaminen 5–10 minuutissa on mahdollista jo nyt. Tulevaisuus on siis jo täällä", Johan Ander, Fortumin Charge & Drive -liiketoiminnasta vastaava johtaja sanoi avajaistilaisuudessa.
 
Sähköautojen latausinfrastruktuuria kehittävä Fortum tuo markkinoille uuden Charge & Drive -konseptin, joka tarjoaa sähköautojen latauspalveluita yrityksille ja kunnille. Fortum Charge & Drive on avaimet käteen -ratkaisu, jossa Fortum huolehtii asiakkaansa latauspisteen asentamisesta, sähköstä, ylläpidosta ja häiriöpalvelusta. Lukittavia latauspisteitä voidaan asentaa sekä sisä- että ulkotiloihin, ja ne kommunikoivat GPRS:n ja 3G:n avulla. Latauspisteet lukitaan ja avataan helposti tekstiviestin avulla. Latauspisteet löytyvät myös mobiilisti iPhonesta, johon voi ladata maksuttoman sovelluksen App Storesta. Sovellus löytyy nimellä Charge & Drive.
 
"Sähköautoyhteiskunta vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä on meille tärkeää. Siksi olemme kehittäneet Charge & Drive -konseptin, joka on yksi markkinoiden kehittyneimmistä ratkaisuista. Se mahdollistaa sähköauton lataamisen helposti matkapuhelimen avulla", Johan Ander sanoo. "Charge & Drive on otettu käyttöön jo Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, ja se lanseerataan pian myös Baltian maissa."

Fortumin uusien sähköautoihin liittyvien palvelujen ja ratkaisujen tavoitteena on tehdä ympäristömyönteiseen autoiluun siirtyminen mahdollisimman helpoksi. Yhtiö valmistautuu sähköautojen laajamittaiseen käyttöönottoon suunnittelemalla ja toteuttamalla latausverkostoa ja maksamista. Fortum tekee tiivistä sähköautoyhteistyötä Espoon, Kurikan ja Tukholman kaupunkien kanssa ja on mukana sähköautojen lataamiseen liittyvässä standardoimistyössä.

Fortumilla on Pohjoismaissa yli 100 julkista latauspistettä. Tarkemmat tiedot latauspisteistä ja Charge & Drive -konseptista löytyy osoitteesta: www.chargedrive.fi.
 
Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja: Juha Matikainen, tutkimus- ja kehityspäällikkö, Fortum, puh. 050 455 7219
Haastattelu- ja kuvapyynnöt: Elina Kokko, viestintäpäällikkö, Fortum, puh. 040 733 9493