Lehdistötiedote

Fortum asentaa Pusulanjärvelle lintupalloja

06 syyskuu 2011, 10:00

Fortum aloittaa tänään lintupallojen asennukset Pusulanjärven länsipuolella kulkeviin sähköjohtoihin. Lintupallojen tarkoituksena on kiinnittää alueella liikkuvien lintujen huomio sähkölinjoihin ja välttää näin kohtalokkaat törmäykset johtoihin. Samalla vähennetään sähkökatkoja, joita linjoihin lentävistä linnuista tyypillisesti aiheutuu.

”Olemme saaneet alueen asukkailta ilmoituksia Pusulanjärven voimajohtoon törmäävistä linnuista.  Lintupallot ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi suojella lintujen lentoa, ja uskommekin, että tällä toimenpiteellä voimme parantaa tilannetta alueella merkittävästi”, kertoo ympäristöasiantuntija Piia Häkkinen Fortumista.
 
"Syysmuuton aikana Pusulanjärvellä pysähtelee joutsenia ja vesilintuja, mutta linnustollisesti järvi on parhaimmillaan keväällä, jolloin siellä levähtää runsaasti laulujoutsenia", Kalle Virta Luoteis-Uudenmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä taustoittaa. "Siksi onkin hyvä, että pallot saadaan asennettua paikalle nyt, kun lintukanta alueella on suhteellisen pieni."

Lintupalloja asennetaan sähköjohtoon yhteensä 190 kappaletta. Asennukset suoritetaan jännitetyönä, mikä tarkoittaa, että työstä ei pitäisi aiheutua katkoksia sähkönjakeluun tai muutakaan haittaa alueen asukkaille.
 
Fortum, Electricity Solutions and Distribution -divisioona
Viestintä

Lisätiedot:
Karoliina Lehmusvirta, viestintäpäällikkö, Fortum, puh. 040 5813 710
Kalle Virta, Luoteis-Uudenmaan lintutieteellinen yhdistys, puh. 040 763 2549