Lehdistötiedote

Fortumin Inkoon voimalaitoksen kolmosyksikkö tehoreserviksi Suomessa

01 heinäkuu 2011, 11:06

Energiamarkkinavirasto on valinnut Fortumin Inkoon voimalaitoksen kolmosyksikön yhdeksi kolmesta reservivoimalaitoksesta Suomessa.

Valintaa edelsi julkinen tarjouskilpailu, jossa Energiamarkkinavirasto haki yhteensä noin 600 megawatin tehoreserviä kaudelle 1.10.2011 - 30.6.2013. Taustalla on maaliskuun alussa 2011 voimaantullut laki sähköntuotannon ja -kulutuksen välistä tasapainoa varmistavasta tehoreservistä. Sen mukaan Energiamarkkinaviraston tehtäväksi on määrätty reservin hankinnan toteuttaminen.

Käytännössä Fortum tekee vuokrasopimuksen Fingridin kanssa tehoreservikaudelle.

- Sitoudumme käyttämään Inkoo 3:a tehoreservijärjestelmän käyttösääntöjen mukaisesti ja käynnistämään laitoksen Fingridin pyynnöstä. Käynnistysvalmius on 1.12. - 28.2. välisenä aikana 12 tuntia ja muina aikoina kuukausi, kertoo Thermal & Technology -
yksikön päällikkö Vesa Maso Fortumista.

Fortum Power-divisioona
Viestintä

Lisätietoja: Vesa Maso, yksikön päällikkö, Fortum, Power-divisioona, puh. 040 830 7859