Lehdistötiedote

Fortumille uusi 2,5 miljardin euron valmiusluotto

12 heinäkuu 2011, 09:00

Fortum Oyj on allekirjoittanut 2,5 miljardin euron syndikoidun lainasopimuksen. Lainaa tullaan käyttämään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin, ja se korvaa joulukuussa 2004 ja huhtikuussa 2008 allekirjoitetut lainajärjestelyt.


Laina-aika on viisi vuotta, mutta sopimus sisältää mahdollisuuden pidentää sitä aina seitsemään vuoteen saakka. Lainan marginaali on 0,375 % ja lisämarginaali 0,15 %, mikäli lainasta on yli 1/3 nostettuna. Mikäli lainasta on nostettuna yli 2/3, lisämarginaali on 0,30 %.

Lainan syndikointi pankkimarkkinoilla onnistui erittäin hyvin, ja pankit antoivat lainasitoumuksia 4 miljardin euron arvosta. Lainajärjestelyyn osallistuu yhteensä 20 pankkia.

Lainan kordinaattoreina toimivat Barclays ja Nordea. Muut lainaan osallistuvat pankit ovat Bank of China, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, BNP Paribas, Citi, Danske, Deutsche, DnB NOR, Handelsbanken, ING, Intesa Sanpaolo Mizuho, Morgan Stanley, Pohjola, The Royal Bank of Scotland, SEB, Société Générale, Swedbank ja Unicredit.

Fortum Oyj
Konserniviestintä
 
Lisätietoja:
Jan Seveborg, Group Treasurer, puh. 010 45 29164
Jouni Huttunen, Head of Treasury Management, puh. 050 452 4649