Lehdistötiedote

Valovaalien tulokset selvillä - Espoon kaupunki ja Fortum valaisevat Rantaraittia Nuottalahti-Sepetlahdessa

21 kesäkuu 2011, 10:56

Fortum Oyj Lehdistötiedote 21.6.2011

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
21.6.2011

Espoolaiset äänestivät Fortumin ja kaupungin järjestämän Valovaalien voittajaksi Nuottalahdessa sijaitsevan Rantaraitin osan. Ulkoilijoiden suosima upea Rantaraitin osa saa uuden ja energiatehokkaan valaistuksen vielä tämän vuoden aikana.

Vaaleissa annettiin touko-kesäkuun aikana yhteensä lähes 3 000 ääntä. Vaalien ehdokkaiksi oli valittu neljä valaistusta kaipaavaa kohdetta, joista espoolaiset saivat äänestää suosikkinsa. Voittajaksi selviytyi Nuottalahti–Sepetlahti 31 prosentin ääniosuudella.

Merellinen Espoo pääsee parhaiten oikeuksiinsa Rantaraittia pyöräillen tai kävellen. Matkaa koko reitille kertyy yli 30 kilometriä. Osa siitä on jo valaistu, ja nyt Fortum varmistaa, että lenkkeily Nuottalahti–Sepetlahden alueella sujuu valoisissa ja turvallisissa merkeissä vuoden ympäri.

Reitin valaisusuunnittelu on aloitettu, ja kohteen rakentaminen alkaa syksyllä. Valaisu toteutetaan mahdollisimman energiatehokkaasti ja siinä otetaan huomioon alueen erityisvaatimukset, kuten reitin varrella olevat lukuisat pientalot. Valaisu ei myöskään saa häikäisyllään peittää upeaa merinäköalaa.

”On todella hienoa, että nyt saamme valaistuksen yhdelle Rantaraitin käytetyimmistä osuuksista Nuottalahteen. Kyseinen raittiosuushan on rakennettu jo kymmenisen vuotta sitten, mutta jäi silloin valaistusta vaille. Valaistus lisää raitin käyttöaikaa varsinkin syksyllä, jolloin muuten on vielä hyvät olosuhteet, mutta pimenevät illat rajoittavat kulkua raitilla. Nuottalahden raittiosuus sijoittuu tasaiseen maastoon, joten raitti soveltuu hyvin myös esteettömyyttä edellyttäville käyttäjäryhmille, joille valaistus on erityisen tärkeä”, sanoo projekti-insinööri Jaana Salo Espoon kaupungilta.

"Espoolaisena yrityksenä olemme iloisia saadessamme olla mukana valaisemassa Espoon upeaa rantareittiä. Kohde on erityinen myös siksi, että se sijaitsee Fortumille tärkeän Suomenojan voimalaitoksen läheisyydessä. Valaistussuunnitelmassa otetaan huomioon kohteen eritysvaatimukset ja ennen kaikkea energiatehokkuus", sanoo viestintäpäällikkö Aki Koskinen Fortumilta.


Fortum
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Espoon kaupunki, projekti-insinööri Jaana Salo, p. 046 8771854
Fortum, projektivastaava Minna Kalavainen, p. 050 45 34058


Fortum Valovaalit

Valovaalit on konsepti, jonka Fortum toteuttaa vuosittain 1-2 paikkakunnalla yhteistyössä kaupungin/kunnan kanssa. Aiempia kohteita on ollut Tukholmassa, Loviisassa ja Joensuussa. Uudella energiatehokkaalla valaisulla parannetaan kaupunkilaisten viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja
tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat
vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian
saatavuuden - samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme.
Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä
energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle.
Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja
nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli
6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa.
Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan
NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi