Lehdistötiedote

Suomen ensimmäiset sähkömopojen latauspisteet Kurikkaan

20 toukokuu 2011, 14:00

Fortum ja Kurikan kaupunki avasivat Suomen ensimmäiset sähkömopojen latauspisteet Kurikkaan. Latauspisteet on asennettu Kurikan lukion ja Koulutuskeskus Sedun pihalle.


Kummassakin latauspisteessä voi ladata yhtäaikaisesti kolmea ajoneuvoa. Tunnistautuminen ja maksaminen tapahtuu RFID-kortin avulla. Kortteja saa Kurikan kaupungilta.

Latauspisteet avattiin tänään perjantaina 20.5. Kurikan torilla pidetyn sähköajoneuvotapahtuman yhteydessä. Latauspisteiden asennus on osa Kurikan kaupungin sekä Fortumin yhteistyötä, jonka tavoitteena on edesauttaa kuntalaisten siirtymistä sähköiseen liikenteeseen.

Kurikan kaupunki ja Fortum aloittivat keväällä 2010 yhteistyön, jonka tavoitteena on mahdollistaa sähköautojen käyttöönotto Kurikan alueella ja tukea näin osapuolten työtä ympäristön hyväksi. Yhteistyöhankkeen ensimmäisessä vaiheessa Kurikan seudulle asennettiin viisi sähköautojen latausasemaa. Fortumin ja Kurikan kaupungin yhteistyön taustalla on yhteinen halu olla mukana ensimmäisten joukossa testaamassa sähköön liittyviä uusia innovaatioita.

Fortumin uusien sähköautoihin liittyvien palvelujen ja ratkaisujen tavoitteena on tehdä ympäristömyönteiseen autoiluun siirtyminen mahdollisimman helpoksi. Yhtiö valmistautuu sähköautojen laajamittaiseen käyttöönottoon suunnittelemalla ja toteuttamalla latausverkostoa, maksamista ja testaamalla eri automerkkejä. Fortum tekee tiivistä sähköautoyhteistyötä Espoon, Kurikan ja Tukholman kaupunkien kanssa ja on mukana sähköautojen lataamiseen liittyvässä standardoimistyössä.

Fortumilla on Suomessa 53 ja Ruotsissa 50 julkista sähköautojen latauspistettä. Tarkemmat tiedot latauspisteistä ja Charge & Drive -konseptista löytyy osoitteesta: www.fortum.fi/chargeanddrive. Latauspisteet löytyvät myös mobiilisti iPhonesta, johon voi ladata maksuttoman sovelluksen App Storesta. Sovellus löytyy nimellä charge & drive.

Fortum
Konserniviestintä

Lisätietoja: Juha Matikainen, tutkimus- ja kehityspäällikkö, Fortum, puh. 050 455 7219

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja
tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat
vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian
saatavuuden - samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme.
Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä
energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle.
Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös yhdentyvät Euroopan ja
nopeasti kasvavat Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli
6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa.
Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan
NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.com/fi